Bográcsozás közben mentette ki a sérülteket a balatonakarattyai vonatbaleset után a Schádl család. Éppen a kertben főzöcskéztek, amikor egy nagy csattanást hallottak, aztán azt látták, hogy repül egy autó a levegőben. Azonnal átmásztak a kerítésen és megkezdték a gyors segítségnyújtást.

Baleset Balatonakarattyánál

Összeütközött egy vonat és egy személygépkocsi Balatonakarattya térségében szombaton délután. A baleset a Köves úti vasúti átjáróban történt. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pirosat mutatott a fénysorompó

A Tapolcáról a Déli pályaudvarra 15:38-kor elindult 19703-as számú Kék Hullám InterCity vonat Csajág és Balatonkenese között egy vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött, a fénysorompó piros jelzést mutatott. A vonaton senki nem sérült meg – írta közleményében a MÁV a baleset után.

Pótlóbuszok vitték az utasokat

A vonat utasainak a balatonfűzfői tűzoltók segítettek átszállni egy másik vonatra, majd visszavitték őket az állomásra, ahonnan vonatpótló buszokkal tudtak továbbmenni. A vasúti közlekedés csak késő este indult újra.

A bokorba repült a kocsi

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a vonat egyszerűen az út melletti bokrosba repítette a kocsit, a mozdony pedig közel 300 méterre tudott csak megállni.  Az autóban egy külföldi család utazott, 30-40 év közötti szülők és egy 8 éves kisfiú. A család egyébként a Balaton mellett él.

Ebben az autóban utazott a család

Forrás: deltahirek.hu

Bográcsoztak a szomszédban

A baleset közvetlen közelében, az egyik kertben bográcsozott Schádl Eszter és férje, Schádl Róbert és Hadlaczki Károly. Hatalmas vonattülkölést és csattanást hallottak, aztán azt látták, hogy repül egy autó a levegőben, és elsőre azt hitték, hogy kertjükben fog landolni – írja a deltahirek.hu.

Átugrottak a kerítésen

Azonnal mindent eldobtak, a fiatal pár Schádl Eszter és férje, Schádl Róbert átugrottak a közel két méteres kerítést és az autóhoz futottak. A fiatalok magukhoz vettek fejszét és ágvágót, azzal próbálták betörni az autó ablakát, bent mozdulatlanul ült a család.

Kimentették a roncsból az utasokat

Első látásra úgy tűnt, a kocsiban már többen nem élnek, mert mozdulatlanok voltak. Végül mindenkit kisegítettek a kocsiból, a 8 éves kisfiúnak vizet adtak és egy plédre fektették, míg megérkeztek a mentők. A mentőhelikopter is a Schádl család kertjében szállt le. A szemtanúk szerint vakszerencséje volt a családnak, hogy ennyivel megúszták az ütközést. 

47 baleset

Magyarországon június közepéig 47 súlyos vagy halálos baleset történt Magyarország vasúti átjáróiban, vagyis kétszer annyi, mint az utóbbi évek azonos időszakában, átlagosan. A számok annyira riasztóak, hogy a MÁV és a rendőrség folyamatosan kampányol a megelőzésért.

Óriási szerencse kell

Az autósok viszont ügyet sem vetnek a figyelmeztetésekre, és hetente százával a sínekre hajtanak, amikor piros a lámpa, évente 800-900 alkalommal törik le a félsorompókat, és olykor túl későn veszik észre a feléjük száguldó szerelvényt. Egy ilyen ütközés túléléséhez óriási szerencse kell, egy személyautónak esélye sincs a száztonnás vonattal szemben, ahogy a bent ülőknek sem. – írta a napokban a Telex. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

„Fiam és 3 társa 2022. jan. 1-én egy közlekedési balesetben, mint utas, életét vesztette” – petíciót indított a gyászoló édesanya, hogy sorompót állítsanak a tapolcai vasúti átkelőnél

Kiemelt kép: illusztráció