Balatonalmádi önkormányzata mert nagyot álmodni, és úgy döntött, hogy kezd valamit a Panoráma Disco mögötti, mocsaras, pangóvizes területtel. Mint kiderült, egy vizes játszóteret álmodtak meg a fejlesztők, a projektre pedig 16 millió forintot nyertek egy Leader pályázaton.

Kihasználatlan terület

A nagy terv tulajdonképpen adta magát, hiszen a szóban forgó terület jelenleg nincs kihasználva, és így a hely nem is túl szép, a tér egyszerűen rendezetlen. A területen lévő kút vizével viszont lehet kezdeni valamit, innen jött az ötlet, hogy akkor építenek oda egy vizes játszóteret – írja a Veol.hu.

Balatonalmádiban építkeznének

Bőven van víz

Az üdülőváros polgármestere, Kepli Lajos azt mondta a hírportálnak, hogy a területen mindig áll a víz, még akkor is, amikor száraz időszak uralkodik. Mint mondja, több ilyen területük is van, például a teniszpályánál a bicikliút is folyton víz alatt van, de a víz jelen esetben nem okozna problémát, sőt egy vizes játszótérhez kifejezetten előnyös, ha sok víz áll rendelkezésre. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összvissz 30 millió lenne

Kepli Lajos úgy számolt, hogy a beruházás összesen 30 millió forintba kerülne, és ebből a pénzből már megvalósulhatna a játszótér. Ennek az összegnek a felét saját erőből fedezik, a másik felét a megnyert pályázati támogatás biztosítja.

Ez a terv

„Olyan tocsogós játékokat terveztünk ide, amik a mozgáshoz a víz energiáját használják fel, vagy tocsogni, pacsálni lehet segítségükkel” – mondta a lapnak a polgármester, aki más apró, de fontos fejlesztésekről is szót ejtett.

Az egész területet megújítanák

A tervek szerint az új játszótér felhúzása mellett a játszóterek közötti parkolórészt is rendbe tennék, illetve a másik oldalon nyilvános WC-ket is kialakítanának.

Lesz büfé is

A vécéknek ugyanakkor nem jutna olyan nagy terület, mivel a fejlesztések között szerepel az is, hogy a helyszínre felhúznak egy új büfét is. „Aki azt bérli, annak a feladata lesz a wc karbantartása is. Szerintünk ez jó koncepció lehet” – magyarázta a polgármester, aki szerint a közeli bicikliút miatt valószínűleg többen is használni fogják a büfét.

Kulturált helyet képzeltek el

Ezt a mostani, kissé elhanyagolt területet kulturálttá, rendezetté szeretnék tenni a fejlesztésekkel. A polgármester szerint a terveiket – illetve a későbbi megvalósításaikat – nagyon fogják élvezni a gyerekek, és biztos benne, hogy a hely máshonnan is be fogja vonzani a látogatókat.

Nyár végére elkészülhet

Mivel a területen van néhány szép nagy fa, amely árnyékot ad, ezért fakivágást nem terveznek. Most egyelőre még csak a beszerzés zajlik, de bíznak benne, hogy a kivitelezés még az idén lezárulhat. Ugyan a nyár kezdetére nem fognak elkészülni, de remélik, hogy nyár végi melegekre elkészül a vizes játszótér, amelyet használni is lehet majd. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay