A Balaton-átevezés versenyzőinek kétszer 8 kilométeres távot kell teljesíteniük Zamárditól Tihanyig. Azaz oda-vissza forgatták a lapátot.

Korlátozni kellett a létszámot

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehetett részt venni – írták a szervezők. Korlátozták a létszámot is, maximum 5 ezren vehettek rajta részt.

Az első fotók

4000-en voltak

Kétezer-ötvenhat egység és összesen 4051 versenyző teljesítette szombaton a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényén, a Red Bull Balaton-átevezésen.

Kajaklegendák is hajóba ültek

A versenyen hajóba ült többek között Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, a korábbi bajnokok közül pedig az egyformán háromszoros olimpiai aranyérmes Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Storcz Botond is. A környéken igazi fesztiválhangulat uralkodott, egy koncerthajóról pedig népszerű magyar együttesek szórakoztatták az indulókat.

Lesz még egy (eredeti) átevezés

A tervek szerint augusztus 28-án, szombaton megtartják a X. Balaton-átevezést Fonyód és Badacsony között is.     Hidvégi József, Fonyód polgármestere elmondta, hogy tavaly már mintegy 1200 hajóegység teljesítette a Fonyód-Badacsony távot. A rendezvény kinőtte a fonyódi starthelyszínt, ezért szervezte meg idén máshol a szövetség az átevezést.

Ragaszkodás a hagyományhoz

A helyi civil szervezetek szerint azonban ragaszkodni kell a hagyományokhoz, és a Balaton-átevezést az eddigi útvonalon is meg kell szervezni. A kezdeményezés mellé állt a város önkormányzata – fogalmazott a polgármester. A megvalósításban fontos szerepet vállalt a Fonyódi Turisztikai Egyesület.

Itt 500 vízijármű indulhat

Posza Róbert, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy a szervezésben, a biztosítás lebonyolításában országos rendezvényeken tapasztalatot szerzett munkatársak fognak segíteni, az időmérést pedig erre szakosodott cégek közreműködésével oldják meg.  Idén 500 hajóegységben korlátozzák a résztvevők számát.

Verseny, ahol Kiss Gergő is vízbe ugrott

Ha még velünk marad!

További balatoni friss hírek ide kattintva!