A járványügyi korlátozások enyhítésével és az iskola végeztével már tényleg elindult a nyár a Balatonnál, így egyre több a gyerek a magyar tengernél, a felnőttek pedig jóval könnyelműbbek. „Hajóúton a biztonság felé” mottóval rendezte meg közös nyárindító bűnmegelőzési rendezvényét a fonyódi kikötőben a BAHART Zrt. és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Játékkal készültek

A program keretén belül a bűnmegelőzési szakemberek játékos feladatokkal készültek az esemény résztvevőinek. A Fonyód-Badacsony hajójáraton utazóknak játékot és rendőrségi ajándékokat vittek az egyenruhások – írja a Sonline.

Sok mindent kipróbálhattak a gyerekek

A helyszínen óriás kockakirakó, rendőr öltöztető puzzle, rendőrtetkó és egyéb feladványok, fejtörők várták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Hogy teljesebb legyen az élmény, a Badacsonyba tartó hajójáratot két rendőrhajó kísérte. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kisbusszal érkeztek

Időközben a rendőrök egy kisbusszal települtek ki a kikötőbe, ahol kiadványokkal várták a turistákat. Az eseményen bike safe biztonsági kerékpárjelölő akciót szerveztek és rendőrségi toborzópontot állítottak fel.

Évek óta együtt dolgoznak

Szijártó István ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Veigl Gábor, a BAHART ZRT. vezérigazgatója méltatta a többé évre visszanyúló együttműködést.

Karitatív motorozást is rendeztek

A rendőrség egy másik programot is szervezett pénteken: véradással egybekötött vezetéstechnikai képzést és pályamotorozást rendezett a Hungaroringen. Az eseményen részt vett a Szent Margit Kórház, az Országos Vérellátó Szolgálat, az Országos Kórházi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Hungaroring Sport Zrt. és a KTM Centrum.

Sok a baleset nyáron

A rendőrség szerint évek óta az tapasztalható, hogy a nyári időszakban sokkal több a baleset, mint más évszakokban; a balesetek nagyjából egyharmada nyáron történik. A KSH adatai szerint 2020-ban 13778 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt, ebből a nyári hónapokban 4291. A közúti közlekedési balesetekben elhunytak megközelítőleg egyharmada szintén a nyári időszakban vesztette életét. 2020-ban 460-an haltak meg közúti közlekedési balesetben, ebből 122-en nyáron – írja a Police.hu.

Motoros baleseteket előznék meg

2021-ben a motoros balesetek kerültek középpontba, mert sajnos idén már 15 motoros vesztette életét közúti közlekedési balesetben.

Ez is érdekelhet

Figyelni kell

A rendőrség felhívja az oldalán a figyelmet, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a vezetői tudás fejlesztése és szinten tartása. Különösen fontos ez a szezonális járművek, például a motorosok esetén. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatoni vízirendőrök – Forrás: MTI/Vasvári Tamás