Összehangolt akció során Siófokon és környékén 50 emberrel szemben léptek fel a somogyi rendőrök. A nagyszabású akció keretén belül főleg a szabálytalan autósokat igyekeztek kiszűrni a forgalomból.

Ellenőriztek a rendőrök

A rendőrség hivatalos oldala szerint a Somogy megyei rendőrök pénteken Siófokon és vonzáskörzetében civil autókkal ellenőrizték a forgalmat. Céljuk a szabálytalan autósok kiszűrése volt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Siófokon razziáztak

Szabályos forgalmat szeretnének

A rendőrök azért végezték az akciót, hogy az egyébként szabályosan közlekedőket megóvják a veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó autósoktól. A szabálytalankodókat kiszűrték a forgalomból, és ellenük bírság vagy feljelentés formájában intézkedtek.

Ezekre is figyeltek

Sok autós gondolja úgy, hogy a rendőrök csak a legfontosabb szabályok betartatására ügyelnek, pedig – ahogy ezt az ellenőrzés is bizonyította – ez nem így van. A somogyi egyenruhások többek között figyeltek az elsőbbségi szabályok be nem tartására, a piroson való áthaladásra és a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer elmulasztására is.

50 esetben intézkedtek

Az akció során a különböző szabálytalanságok miatt a rendőröknek 50 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsival és három járőrautóval végezték.

Lesznek még ellenőrzések

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt ígérte, hogy lesznek még hasonló ellenőrzések a Balatonnál, ezért kérik is a forgalom résztvevőit, hogy tartsák be a szabályokat, különben nagyon pórul járhatnak. „Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek” – kérte a rendőrség.

Balatonszentgyörgyiben egy nő tört be az exéhez

A rendőrség szerint egy akkor még ismeretlen tettes február 15-én betört egy balatonszentgyörgyi házba, ahonnan pénzt, iratokat és egy drága telefont lopott el. Az eljárás során a nyomozók kiderítették, hogy a betöréshez köze lehet az áldozat exének, akit február 24-én a budapesti rendőrök segítségével a fővárosi lakcímén fogtak el.

Lopás miatt kihallgatták

A 63 éves S. Gábornét végül lopás miatt kihallgatták a rendőrök, amely során a nő bevallotta, hogy azért ment lopni a volt élettársához, mert haragudott rá, és azért tervelte ki ezt az egészet, hogy fájdalmat okozzon neki.

Ügyészség dönthet róla

A marcali rendőrök elvégezték a szükséges nyomozási cselekményeket, majd a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrsziréna – Forrás: Police.hu