Pocsék napja volt ma a képen látható Mercedes GLE luxusterepjáró tulajdonosának. Valamit nagyon benézett a 71-es úton a sofőr, mert árokba hajtott és telibe talált egy fát, ami alaposan elintézte a 40 milliós járgányt. A balesetről készült képeket a cikkünk alján nézheted meg.

Letért a 71-es útról

Közúti baleset történt hétfőn 13 óra után Balatondüreden. Egy Mercedes GLE személygépkocsi ismeretlen okból letért a 71es útról és egy fának ütközött. A gépjárművet áramtalanították személyi sérülés nem történt – írja hivatalos közleményében a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság, akik rengeteg képet is készítettek az esetről, ezt a közösségi oldalukon osztották meg.

Egyenesen a fának

Bizonyára a füredi tűzoltók sem minden nap látnak ennyire összetört luxusautót. Nagy kérdés, hogy a sofőr mit nézett be ennyire, hogy lehajtott a 71-es útról és egyenesen nekiment egy fának. Vélkhetően valamilyen vezetéstechnikai hiba okozhatta a balesetet.

Sok milliós kár

A képeken jól látszik, hogy az újonnan 40 millióba kerülő luxusterepjáró eleje szinte teljesen összetört, a jobb első kereke is hátracsúszott. Egy ilyen autón négy fékbetét és féktárcsa cseréjénak az ára megközelíti az 1 millió forintot, ezért a kár bőven 10 millió feletti is lehet.

Biztonsági rendszer

A közlemény alapján a sofőr nem sérült meg, vagyis a luxusautó biztonsági rendszere tette a dolgát. Kinyíltak a légzsákok, még az oldalsó zsákok is kirobbantak. Láthatóan megvédték az autóban ülőket a becsapódáskor.

Kirobbantak a légzsákok

Forrás: Facebook/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Csúnyán összetört az eleje

Forrás: Facebook/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Dolgoznak a mentőegységek

Forrás: Facebook/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Hátracsúszott a kerék

Forrás: Facebook/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Kiemelt kép forrása: Facebook/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság/BK-grafika