A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 21 éves férfival szemben, aki saját apját ütötte meg azért, hogy pénzt szerezzen.

Javítóból jött

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott, miután 2020 nyarán ideiglenesen elbocsátották a javítóintézetből – amit egyebek mellett fiatalkorúként elkövetett rablás miatt alkalmazott vele szemben a bíróság – siófoki otthonába tért vissza.

Naponta lenyúlta apját

Ugyanide költözött 2021 tavaszán a sértett is, akitől fia naponta kért pénzt mindennapi szükségleteinek fedezésére, azonban a sértett egy hónap után megelégelte a vádlott rendszeres követelőzését és amikor a vádlott 50.000 forintot kért tőle, közölte, hogy nem ad többet, már eleget kapott.

Nem kapott pénzt

A vádlott az elutasítástól indulatos lett és a pénz megszerzése érdekében ököllel állon verte apját. A sértett a további bántalmazástól tartva átadta a követelt összeget.

5 év börtönt kérnek rá

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetén 5 év börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott.

Felsőmocsoládon ököllel ölt

Egy 20 éves helyi férfi szóváltásba keveredett egy 69 éves felsőmocsoládi lakossal, melynek során a fiatal nagy erővel fejbe ütötte vitapartnerét. A bántalmazott a következő napokban nem adott magáról életjelet, ezért szomszédai július 29-én reggel értesítették a rendőrséget. Az orvosszakértő az elhunyt vizsgálata során megállapította, hogy a férfi halálát a fejre mért ütés okozta. A fiatalembert elfogták.

Kerékpárokat lopni

Székesfehérváron, a Várkörúton lévő kerékpártárolóból akart ellopni egy férfi bicikliket. Egy közelben lakó férfi emeleti lakásából a reszelés hangjára lett figyelmes, majd az ablakából kinézve látta is a történteket. Ezután odaszaladt és visszatartotta a tolvajt. Hamarosan jöttek a rendőrök és elfogták az 55 éves férfit.

Címlapfotó: Somogy Megyei Főügyészség