Egy jászberényi család két gyermeke fulladt a Balatonba vasárnap délután. A 13 és 17 éves fiú holttestét a vízimentők találták meg. A testvérpár gumimatraccal úszott be a vízbe, ezután történt a tragédia.

Tragédia a Balatonon

Amint arról a Balatonkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap délután egy testvérpár fulladt bele a Balatonba az alsóbélatelepi strandon. Az egyik fiú holttestét a vízimentők egyik segítője találta meg, a másik fiút a búvárok húzták ki a partra. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Vízbe csúszott a testvérpár

14 óra 35-kor érkezett bejelentés, hogy valaki vízbe fulladt a Fonyód-Bélatelepnél. Egy 13 és fiú valamint 17 éves bátyja gumimatraccal mentek a vízbe, amiről valamilyen módon a vízbe csúsztak.

Nem tudtak úszni

A 13 és 17 éves fiúk két külön matracon túlhaladtak a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon – írja a Sonline.hu.

4 hajóval keresték

A keresést több helikopter is segítette. A vízimentők négy szonáros hajóval indultak a testvérpár megmentésére – mondta az ATV-nek Bagyó Sándor a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE vezetője.

Órákig keresték az egyik fiút

A 13 éves fiú holttestét nemsokkal a tragédia után találták meg. A 17 éves fiút azonban még órákig keresték. Este 7 óra körül találták meg, de már csak a holttestét tudták kihúzni a partra.

Nem tudták újraéleszteni őket

Amikor megtalálták a fiúkat, hosszú időn át próbálkoztak a mentőegységek újraélesztéssel, sikertelenül.

A „legrosszabb napom”

A vízimentők vezetője Facebook oldalán ezt írta a tragédiáról: „A legrosszabb napom”.

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Bagyó Sándor

A szülők a parton voltak

A jászberényi család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A szülők a harmadik gyermekükkel a parton voltak, amikor a két idősebb testvér a vízbe ment.

Sokan kerültek bajba

Vasárnap a Balatonon többen kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan kikerülni. Műszaki hibás vitorlás utasait, valamint elsodródott Kite szörfösöket segítettek ki szorult helyzetükből.

Itt lehet segítséget kérni

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/ Bagyó Sándor a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE vezetője