Szerdán startolt a 2023-as Balaton Sound. A Zamárdiban megrendezendő legnagyobb vidéki fesztiválon már első nap nagyon sokan voltak, pedig egy ilyen bulis hétvége nem olcsó mulatság.  

Közel 40 ezer a napijegy ára

Aki idén csak egy napra megy ki a Balaton-parti fesztiválra, az legolcsóbban, 36-38 ezer forintért kap belépőjegyet. Ha valaki több napig szeretné élvezni a fesztivál hangulatát, az még le tud csaphat egy 3 napos bérletre 95 ezer forintért, vagy egy négynaposra 105 ezerért.

Szállás

A fesztivál helyszínén már 11.900 forintért is lehet kempingjegyet vásárolni, ám annak, aki komfortosabb szállást választana magának, nagyjából 20-30 ezer forinttal kell számolnia éjszakánként, természetesen ellátás nélkül. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

6 ezer egy hamburger

Ha valaki esetleg megéhezne, igencsak a zsebe mélyére kell nyúlnia, ugyanis egy hamburger 5.800 forint, ha pedig extra hússal kérjük, még plusz 1500 forinttal kell számolnunk. Az már régóta köztudott, hogy a fesztiválozás nem olcsó mulattság, ám a Soundon idén az alkoholos italok ára is jócskán megemelkedett. 

A pia is nagyon drága

Bár a sör, amely sokak számára elengedhetetlen fesztiváli kellék, egyben a legolcsóbb alkoholos ital is, mégsem filléres dolog: a félliteres, csapolt változat 1890 Ft-ba, míg a dobozos 1990 Ft-ba kerül. De fél liter víz is 990 forint, 1 dl bor pedig 790 forint.

A legnagyobb elektronikus fesztivál

A Balaton Sound Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. A rendezvényre 2007 óta minden év júliusában kerül sor Zamárdi városában, a Balaton déli oldalán, közvetlenül a vízparton.

Tombol a tömeg a fesztiválon

Forrás: Facebook/Balaton Sound

Fellépők

Idén a világ legjobb DJ-it listázó top százas névsorból húsz előadót sikerült elhozniuk a Balaton Soundra. A nagyszínpadon lép fel Hardwell, KSHMR, Tiesto, Armin Van Buuren, Vini Vici, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, a magyarok közül pedig Majka és a Halott Pénz is.

Több VIP helyszín

A fesztiválozókat három VIP helyszín – a nagyszínpadnál a 2200 négyzetméteres Las Vegas Casino Events VIP, a parton a Sunset Beach VIP, a B stage mellett pedig a Lost in Jungle VIP – várja, és a látványvilágot utcaszínház, valamint divat-designer bemutatók is fokozzák. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Óriási a színpad

A 2500 négyzetméteres nagyszínpadon tíz méter magas és 60 méter széles háttérszerkezetre 500 négyzetméteres, 1978 panelból álló ledfalat építettek, amely 250 lámpából álló fénytechnikával nyújt virtuális élményt. A B stage felülete szintén 2500 négyzetméter, míg a Rádió 1 beach clubjánál 600 négyzetméteres stég nyúlik a Balatonba.

Kiemelt kép: Balaton Sound – Forrás: Facebook