A Lidl után az Aldi is munkatársakat toboroz a balatoni boltjaiba. Az üzletlánc heti 40 munkaóra után több, mint 500 ezer forintot fizet. A szállást és az útiköltséget is az áruházlánc állja.

Kiemelt forgalmú üzletek

Június 1-je és augusztus 31-e között kiemelt forgalmú üzletekké nyilvánítja az Aldi 10 Balaton-környéki üzletét, illetve a gárdonyi boltját, a döntés hátterében a turisztikai szezon várható erősödése áll. Ezek az üzletek hosszabb nyitvatartással állnak majd a vevők rendelkezésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Munkatársakat keresnek

A kiemelt balatoni áruházakban a dolgozók létszámát is növelik: a, szezonális időszakra, határozott idejű munkaviszony keretén belül keresnek bolti eladókat. Összesen 120 teljes és részmunkaidős pozícióra keresnek munkatársakat a Balaton környéki boltjaikba.

Kiemelt bérezés

A jelentkezők a nyári időszakban megnövelt bérre számíthatnak: heti 30 óra esetén bruttó 376 725 forint, 35 óra esetén 439 513 forintot, míg 40 órás munkaviszony esetén bruttó 502 300 forintot kapnak havonta.

Szállást és útiköltséget is kapnak

A vállalat az itt dolgozók számára vagy az érintett üzlethez közeli, kiváló minőségű balatoni szállást biztosít, vagy megtéríti a munkába járás útiköltségét. Emellett 2021-ben a nyár folyamán a Balaton térségben is elindul Az Aldi-termékek házhoz szállítása.

Eladói pozíciót hirdettek

A kiemelt bérek az Aldi Magyarország által kínált legmagasabb bérek az áruházi eladó pozícióban, ezek az egész nyári szezonban elérhetőek lesznek a fent említett üzletekben – írja közleményében az Aldi. A szállással, illetve az utazási támogatással kapcsolatos adminisztrációt a cég intézi.

A Lidl is toboroz

A Balatonkörnyeke.hu szerdán írt arról, hogy a Lidl szintén határozott idejű munkaszerződéssel várja új munkatársait, mely 1,5 hónapra szól, s napi 4-8 órát kell ledolgozni az üzletekben. A Lidl a Balaton környékén elhelyezkedő üzleteibe, vagyis a keszthelyi, a balatonlellei és a siófoki üzletbe hirdette meg az állásajánlatot, ráadásul a cég szállást is biztosít a leendő munkatársaknak.

Ennyit fizetnek

A boltlánc 8 órás munkaidő esetére, alapbérrel és pótlékokkal együtt bruttó 384 ezer forintot fizet, a részmunkaidőt vállaló munkatársak pedig arányosan kevesebbet fognak kapni.

Munkaerőhiány van a szektorban

Habár a koronavírus-járvány által előidézett válságból a boltos piac is sikeresen kimászott, ám ezzel együtt a járvány előtti időszakra jellemző munkaerőhiány is visszatért a szektorba.

Nemcsak a pénz számít

blokkk.com szakblog korábbi jelentésében azt elemezte, hogy a jelenlegi helyzetben mit tehetnek a boltláncok: mindent be kell vetniük annak érdekében, hogy munkaerőt szerezzenek, ráadásul ahogy az a mostanában látható álláshirdetésekből is kiderült, már nem elegendő a jó bér, a munkavállalók ugyanis elvárják, hogy jó munkakörülmények között dolgozzanak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Aldi áruház – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu