Szombattól pünkösdhétfőig a ’80-as évek hangulatát idéző, retró InterCity kocsikkal is mehetnek az utasok a Budapest és Keszthely közötti vonalon. Az ünnepnap alkalmából retró étkezőkocsik is lesznek, amelyeken a retró hétvégék különleges fogásai kapnak majd főszerepet.

Nosztalgiavonatot indítanak

„A menetrend szerint a Déli pályaudvarról 6:35-kor (IC 860) és 14:35-kor (IC 866); Keszthelyről pedig 10:48-kor (IC 865) és 18:48-kor (IC 861) induló Balaton InterCity-járatot Gigant mozdony továbbítja a terv szerint” – írta a MÁV-csoport egy közleményben.

Kényelem magas fokon

A retró InterCity kocsi  két kényelmes, menetirány szerint forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból, illetve egy poggyászkocsiból fog állni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyibe kerül majd

„A vonatokon egységesen másodosztályú áron érhetők el a menetjegyek, a fülkés kocsik felár nélkül, a komfortkocsik pedig helyjegy váltása mellett vehetők igénybe” – közölte a vasúttársaság.

Retró kaják is lesznek

A retró étkezőkocsi étlapján olyan különleges és klasszikus fogásokkal találkozhatnak az utasok, mint például a babgulyás, marhapörkölt, sertéscsülök, rétes vagy a somlói galuska. Ezenfelül korabeli Utasellátó-logóval felcímkézett csokirolót és kézműves sört is lehet vásárolni.

Fontos

A készpénz és a bankkártya mellett SZÉP-kártyákkal is lehet fizetni az étkezőkocsikban.

Pünkösdkor indulnak a retró étkezőkocsik

Szabályokra figyelni kell

A vonattársaság felhívja a figyelmet, hogy a járványhelyzet miatt továbbra is mindenkinek kötelező az orrot és szájat is eltakaró maszkot viselnie a vonatokon és az állomásokon egyaránt. Az étkezőkocsikban emellett csak azok tartózkodhatnak és fogyaszthatnak, akik fel tudnak mutatni védettségi igazolványt vagy velük van egy 18. életévét be nem töltött személy.

Nincs elvitel

Ahhoz, hogy az étkezőkocsiban kiszolgáljanak, mindenképp fel kell mutatni a védettségi igazolványt és mellé a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványt a felszolgálószemélyzetnek. Az elvitelre történő kiszolgálás átmenetileg szünetel.

Fő a biztonság

A vasúttársaság a jegypénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében azt javasolja az utasainak, hogy a menetjegyeiket vásárolják meg az okostelefonokra letölthető MÁV applikáción keresztül vagy használják a megújult ELVIRA felületét a  jegyértékesítő automaták mellett. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vonat – Forrás: MÁV-csoport