Hamarosan két bicikliút köti majd össze Veszprémet a Balatonnal. A megyeszékhely és Alsóörs közötti kerékpárút nagy része már megépült, az utolsó, hiányzó szakasz pedig ezekben a napokban készül el Veszprém és Felsőörs között.

Mindjárt kész

A beruházás a befejezéshez közeledik, 95 százalékos már a kerékpárút készültségi foka, közölte a likeBalaton kérdésére Józan György, a veszprémi önkormányzat Városfejlesztési Irodájának csoportvezetője.

Engedélyekre várnak

Az elkészült szakaszt hivatalosan csak a közlekedési hatóság forgalombahelyezési engedélyezése után adják át, hívta fel a figyelmet a csoportvezető.

Egy kis tereprendezés

A bicikliúton lényegében már csak tereprendezési és füvesítési munkák vannak hátra. A Szabadságpusztáig kiépített kerékpárút folytatásaként a Veszprémből Felsőörsre vezető, mintegy másfél kilométer hosszú hiányzó szakasz munkaterületét április elején adta át az önkormányzat a kivitelezőnek.

Az Európai Unió fizette a cehet

Az összesen bruttó 240 millió forintból készülő fejlesztést európai uniós forrásból finanszírozza a veszprémi önkormányzat. A Felsőörstől a Balatonig tartó kilenc kilométeres szakasz 750 millió forint európai uniós és kormányzati támogatással épült meg idén tavaszra.

Eltűnt méterek

Az alsóörsi rész finoman szólva is meghökkentő. Erről a BalatonKörnyéke.hu a helyszínen is meggyőződött. Kb. egy kilométert még csak fel sem festettek. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Mit építettek Alsóörsön?

A Felsőörs felől érkező kerékpárút egyszer csak véget ér, majd a 71-es út közelében újraindul. A közte levő 1 kilométeren, amely közben kis utcák is vannak, nem igazán jelzik, hogy merre tekerjen a helyismerettel nem rendelkező kerékpáros. Így viszont az értelmét sem nagyon látjuk.

Íme az egyszer csak véget érő bicikliút

És itt a folytatás 1 km-re arrébb

A Veszprémből a Balatonig kis hibával

Összesen 750 millió forint uniós támogatásból épül kerékpárút Felsőörsön és Alsóörsön át, egészen a Balatonig tart – számoltak be tavaly a szakportálok. Veszprém megyében 86 kilométeren, 24 településen építenek, illetve újítanak fel bicikliutakat, és ez a 9 km a leghosszabb ez a szakasz.

Ezen a videón pont nem látszik a kritikus szakasz

Még tovább a Budapest-Balaton úton

Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők – hangsúlyozták. Folyamatban van továbbá a fővárosi részek előkészítése is a Kamaraerdőtől a Dunáig – közölte a szakminisztérium.