Vádemelést javasoltak a Fejér megyei nyomozók annak a lepsényi férfinak az ügyében, aki beszökött a tőle külön élő felesége házába, megfúrta a fürdőszobában a gázvezetéket, és a helyiségben gyertyát gyújtott. Az előidézett gázömlés begyújtotta a lángot, és robbanás keletkezett, amiben a mosógép és a vakolat is megrongálódott, de szerencsére az áldozatnak még időben sikerült riasztania a rendőrséget.

Válófélben voltak

A rendőrségi jelentés szerint a Fejér megyei rendőrök nyomozást folytattak egy 47 éves férfi ellen, aki 2018. december 31-én, 5 óra és 13 óra 30 perc között besurrant a tőle válófélben lévő felesége mezőszentgyörgyi házába, ahol a fürdőszobában megfúrta a gázvezetéket, és annak közelében egy égő gyertyát helyezett el. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatoni lakos akart robbantani

Felrobbant a fürdőszoba

A kiömlő gáz begyújtotta az égő gyertya lángját, és így robbanás keletkezett a fürdőszobában. A felcsapó lángok miatt a mosógép megrongálódott, a helyiség mennyezetéről pedig a vakolat lehullott.

Kilyukasztotta a gázvezetéket

Helyszínelés – Forrás: Police.hu

Érezte a gázszagot

Az ominózus napon a nő a munkájából hazaérve lakása bejárati ajtajának nyitásakor megérezte az erős gázszagot, ezért azonnal elzárta a gázcsapot és értesítette a rendőröket. A szándékos bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók gyanúja hamar a nő férjére terelődött.

Ömlött a gáz a vezetékből

Helyszínelés – Forrás: Police.hu

Elfogták

Gyors adatgyűjtést követően a nyomozók másnap őrizetbe vették a nő férjét, akit közveszélyokozás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt ki is hallgattak.

Még a szomszéd is kapott volna a lángokból

Az eljárásba bevont tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a férfi akciója még a szomszédokat is veszélyeztette, ugyanis a kiömlő gáz a szomszédos udvart is elérhette volna. A beszerzett adatok, bizonyítékok és szakértői vélemények alapján a nyomozók tavaly novemberben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt hallgatták ki az elkövetőt.

Befejezték a nyomozást

A lepsényi férfi ügyének nyomozási szakaszát lezárta a rendőrség, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldték az illetékes főügyészségnek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu