Letartóztatta a bíróság azt a marokkói férfit, aki szombaton különös kegyetlenséggel késelte halálra feleségét. A szörnyűséget 2,5 éves gyermekük is végignézte. A. Mohamed ígéretes karrier előtt állt. Egy fővárosi doktori iskola hallgatójaként, az illegális bevándorlás volt a szakterülete.

A Közszolgálati Egyetem hallgatója volt

A. Mohamed a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanult, és a hadtudomány doktora címét szerette volna megszerezni. A Blikk szerint a férfi már hosszú ideje Magyarországon élt, a doktori képzést megelőzően már a mesterfokozatú egyetemi tanulmányait is itt végezte el. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszprémből került Budapestre

A zuglói késelő Veszprémben végezte el az egyetemet, majd egy fővárosi doktori iskolában folytatta a tanulmányait, ahol a jövő évben végzett volna. Egy speciális ösztöndíj keretében tanult Magyarországon, biztosították a szállását, illetve kapott mindenféle juttatásokat is havonta.

Az illegális bevándorlás volt a szakterülete

„Úgy tudom, az illegális bevándorlással kapcsolatban végezte a képzés abszolválásához szükséges kutatásait. Rendkívül szorgalmas volt, de sok mindenbe beleütötte az orrát, s néha túlbuzgón viselkedett” – mesélte a Blikknek a gyilkossággal gyanúsított férfi egyik ismerőse a Blikknek.

Felesége autójába ült be

A férfi szombaton Zuglóban, a Füredi parkban beült a felesége által használt autóba, majd hosszas veszekedés után halálra szúrta az asszonyt. A tragédiát végignézte közös, 2,5 éves  gyermekük is, akit a helyszínre siető rendőrök a közelben lévő családsegítőbe menekítettek.

Hangosan vitatkoztak

A vitatkozást többen is hallották, a BudaPestkörnyeke.hu-nak megszólalt annak a férfinak a barátnője, aki a rendőröket hívta ki a helyszínre.

Mire leért a lakásából, már meghalt a nő

Elmondása szerint a nő hangosan kiabált segítségért és rugdosta a kocsi ajtaját. Az egyik házból a férfi  erre lett figyelmes. Ekkor lement a parkolóban álló autóhoz, ám a nő már holtan feküdt és minden csupa vér volt körülötte.

Kutyaharapásnak álcázta a gyilkosságot

A gyilkos ekkor bement a közeli tanácsadóba, ahol azt állította, hogy a feleségét megharapta egy kutya, ám a közelben nem volt kutya.

Kollégiumban lakott a férfi

A 33 éves Eszter és A. Mohamed és felesége kapcsolata megromlott, válófélben voltak. Ezt támasztja alá a férfi egyik egyetemi társának beszámolója is, aki úgy tudja, A. Mohamed egy ideje a campus területén található Orczy Kollégiumban lakott.

Agresszíven viselkedett

„Sajnos, ez az ember egy időzített bomba volt. Rettentő agresszívan és kötekedően viselkedett mindenkivel, beleértve a tanárokat is. Állandóan bírálta, kritizálta az oktatókat is. Szerintem már rég ki kellett volna rúgni az egyetemről” – árulta el a diáktárs.

Tagadja tettét a marokkói férfi

A férfit kedden letartóztatta a bíróság. A. Mohamed tagadja a bűncselekmény elkövetését, a bírói döntést azonban tudomásul vette. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A. Mohamed elfogása a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán