A polgárőrök a Volánbusszal együttműködve április 15-től gyakrabban fognak ellenőrizni az autóbusz-pályaudvarokon és környékén. A fellépésre azért is van nagy szükség, mert az utóbbi időben hallani lehet arról, hogy a buszsofőröket atrocitások érik.

Polgárőrök segítenek

Somogy megyében összesen 85 egyesület végez munkát 113 településen 2560 regisztrált taggal, és a polgárőrök mindent megtesznek azért, hogy a megyében mindenki biztonságban lehessen. A polgárőröknek azonban most a buszvezetőkre kell jobban figyelniük, ugyanis előfordul, hogy az utasok szidalmazzák a sofőrt vagy rosszabb esetben még rájuk is támadnak – írja a Sonline.

Kaposváron is jobban ellenőriznek

Sofőrök ellen fordulnak az utasok

„Időnként hallani lehet, hogy a buszsofőröket atrocitás éri” – mondta Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke a híroldalnak. Hozzátette, hogy sok esetben az utasok szidják a sofőrt, de a vita sok esetben még a tettlegességig is elfajulhat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vagyonvédelem is a feladatuk

Emellett a polgárőröknek az is feladatuk, hogy vigyázzanak a buszokra, mivel a kistelepüléseken dolgozó buszvezetők a saját falujukban parkolják le a járművüket, és a gázolaj könnyen felkeltheti a tolvajok érdeklődését. Ezenkívül még a pályaudvarokra és a tisztaságra is figyelnek.

Nem csak Kaposváron ellenőriznek

A polgárőr szövetség munkatársai Kaposvár mellett Siófokon és Marcaliban is terveznek ellenőrzéseket. Poór Gyula azt is elmondta, hogy a járőreik bírják a strapát, és sikeresen látják el a feladataikat a koronavírus kezdete óta.

Minden dél-balatoni településre jut egy-egy szervezet

A polgárőrség szerint várhatóan Balatonszemesen fog létrejönni a legújabb egyesületük 13 önkéntes taggal. Ez azt jelenti, hogy a Balaton déli partján minden településre jutni fog egy-egy szervezet.

A legkeményebb munkát is elvégzik

A polgárőrök májusban hat helyszínen fognak akciózni, többek között Balatonszentgyörgy, Inke és Pusztaszemes térségében, hogy felszámolják az illegálisan lerakott hulladékot. Ennek során legalább száz polgárőrt fognak megmozdítani, és ha minden jól alakul, akkor az év második felében megismétlik az akciót.

Egy férfi Zala megyében kínozta élettársát

Rendőröktől kért segítséget az a Rédicsen élő nő, akit a párja folyamatosan fenyegetett és módszeresen kínzott. A kamionfosőrként dolgozó férfi csak ritkán járt haza, és amikor otthon volt, rendszeresen bántalmazta a barátnőjét, akit egyszer egy fejszével suhintott hátba, illetve egy másik alkalommal úgy fojtogatta a nőt, hogy a szerencsétlen áldozatnak az utcára kellett menekülnie segítségért.

Vádat emeltek

A kegyetlen férfit végül a rendőrök elfogták, és bíróság elé vitték, ahol vele szemben el is rendelték a távoltartást. A lenti járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sziréna – Forrás: Police.hu