Egy férfi nagyszülei házának kertjében termesztette a kábítószert. A sümegi rendőrök még a nyáron fogták el. Mostanra kivizsgálták az ügyet és átadták az iratokat az ügyészségnek

Ő is szívott belőle

A férfit tapolcai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfival szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív lett.

Nem napraforgót termesztett

A rendőrök a házkutatás során itt és a férfi szintén sümegi tartózkodási helyén több tő élő, illetve száradás alatt álló tövet találtak, majd foglaltak le, melyekről a szakértői vélemény megállapította, hogy azok kábítószernek minősülnek.

Lezárult a nyomozás

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Berhidán is ez tűnt jó ötletnek

A várpalotai rendőrök büntetőeljárást indítottak egy 32 éves berhidai férfival szemben, aki otthonában termesztette a kannabiszt.

Azon bukott le, hogy kigyulladt a háza

A rendőrségre január 12-én, délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy egy berhidai családi ház tetőtere kigyulladt és az oltást követően kábítószergyanús maradványokat találtak a lakásban.

A fű azonban nem égett el

A helyszíni szemle során a rendőrök a leégett padlástérben már leszüretelt 8 tő, míg egy másik helyiségben 10 tő kannabiszt találtak, melyeket megfelelő, mesterséges körülmények között gondoztak.

Gyanúsított lett a 32 éves férfi

A házban lakó 32 éves férfit a nyomozók elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Még az áramot is lopta

A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi a kábítószer termesztéséhez az áramot engedély nélkül használta, ezért lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

Nem engedték el

Az elkövetőt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására

Címlapfotónk a rendőrség felvétele