Az elmúlt hétvége során összesen 5 esetben intézkedtek a Somogy megyei rendőrök ittas, vagy bódult járművezetőkkel szemben. Egyszer baleset után. Veszprémben egy hét alatt 12 olyan baleset történt, amelyben megsérült valaki.

5-ből egyszer baleset is történt

December 13-án hajnalban Balatonföldvár belterületén autózott egy 38 éves férfi. A sofőr – eddig tisztázatlan körülmények között – letért az úttestről, és egy parkolóban három leállított autónak is nekiütközött.

Kábítószer is volt nála

A rendőrök ellenőrizték a zavartan viselkedő autóvezetőt, a jármű csomagterében kábítószergyanús anyagot találtak. Gyorsteszt amfetamin, metamfetamin, valamint THC (marihuana) hatóanyagra is pozitív eredményt mutatott. A balatonkeresztúri férfit megbüntették és eljárást is indítottak ellene.

Amit az allkohol és szerek okoznak

Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas, vagy bódult vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Statisztika Veszprém megyéből

Az elmúlt héten 12 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt, melyből halálos kimenetelű 1, súlyos sérüléssel járó 5, könnyű sérüléssel végződő 6 volt. A balesetekben 1 személy a kórházba szállítását követően életét vesztette, 6 fő súlyos, 11 ember pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Amikor csak büntetni kellett

Sérülés nélküli balaestek is bőven voltak. 25 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A Veszprém megyei rendőrök összesen 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, és közülük két sofőr balesetet is okozott.

A legfrissebb baleset

Egy 52 éves tapolcai sofőr december 13-án, 15 óra körül tehergépkocsijával közlekedett Káptalantóti felől Gyulakeszi irányába. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban áttért a másik forgalmi sávba, és nekiütközött a szemből érkező 34 éves kővágóörsi nő által vezetett gépkocsinak. A baleset következtében mindkét sofőr, illetve egy gyermek is megsérült. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Teherautóval volt a baj Zala megyében

Zala megyében, Rigyácon, a Kossuth Lajos úton a 7-es számú főút felé hajtott egy teherautó, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy személyautóval. A baleset során a két járművezető és a vétlen autóban elöl utazó férfi megsérült. A rendőrök a 21 éves férfit közúti baleset okozása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták.