Április 11-től sűrűbben fognak közlekedni a vonatok több megyeszékhely, város közötti vonalon is. Az újításokkal a MÁV-START célja, hogy minél többen vegyék igénybe a vonattal való utazást, akár kirándulás, kikapcsolódás céljából.

Több vonat lesz

A MÁV-START bejelentette az idei évi első menetrend-változtatását, amely értelmében április 11-től néhány vonalon sűrítik a vonatok számát. Gyakrabban járnak majd a vonatok Veszprém és Győr között, így a vonatok sűrűbben közlekednek Pannonhalma, a Cuha-patak, Zirc és Eplény érintésével – írja a Veol.hu.

Csodás tájakon át vezet a vasút

Kétóránként lesznek vonatok

A vonattársaság azt ígéri, hogy a vonataikat hétköznap a délelőtti időszak kivételével kétóránként indítják. Hétvégén csakugyan a kétóránkénti indulással számolnak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Más vonalakhoz is csatlakoznak

A sűrűbben járó vonatok Veszprémben csatlakoznak majd a Bakony InterCity-hez és a Göcsej InterCity-hez. A vonatok ezenfelül becsatlakoznak Győrben a Budapest felől, felé közlekedő Budapest-Bécs közötti EuroCity-khez is.

Sűrítő járatok is lesznek

Azok a kétóránként indított vonatok, amelyek Győr és Bakonyszentlászló között közlekednek, még több sűrítést kaphatnak további járatok bevonásával, mert a MÁV ezzel is segítené szeretné a munkába járók és az iskolákba igyekvő diákok közlekedését.

Kerékpárosokra is gondolnak

Több járaton is lesznek nagy befogadóképességű, kerékpárszállító kocsik, amelyekkel a vonattársaság a kerékpárosok utazását szeretné megkönnyíteni.

Fejlesztik a vonalakat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, komoly fejlesztéseket ígértek be a balatoni vonatokkal kapcsolatban. Mint kiderült, egy 105 kilométeres szakaszt szeretnének villamosítani, amely a Balatonfüred–Tapolca–Keszthely és az Ukk–Tapolca szakaszokból tevődne össze. A tervek szerint 25 megállót és állomást is fejlesztenek.

Villamosítják a pályát

A felújításra azért is került sor, mert a vonattársaság korszerbűbb és professzionálisabb közlekedési élményt szeretne biztosítani az utasainak. És a vasútfejlesztéssel valóban sokat javítanának az utazók komfortérzetén, pláne, ha a felújított és villamosított pályán elindulnának a villanyvonatok. A felújított vasútvonalon a MÁV-START a nyári szünet ideje alatt légkondicionált és villamosított vonatokkal tudná szállítani az utasokat a Balatonra.

Még az autónál is jobb

A villamosított pályákon a FLIRT vonatokkal akár egy óra alatt le lehet érni a Déliből Siófokra. Ez pedig határozottan jobb választás, mint beülni az autóba, és a nyári kánikulában órákat állni egy dugóban az M7-esen. Emellett a villanyvonatok kényelmesebb és a környezet számára is fenntarthatóbb utazási lehetőséget kínálnak a Balatonra utazóknak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vonat – Forrás: BudaPestkörnyéke