Árokba zuhant Alsópáhokon egy biciklijét toló ember, mert egy autó olyan közel ment el hozzá, hogy meglökte. A gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett.

Pedig csak tolta a biciklit

Egy 24 éves, Keszthelyen élő férfi személyautóval 2020. szeptember 16-án 17 óra 45 perckor Alsópáhokon, a Deák Ferenc utcában túl közel ment el egy vele azonos irányban haladó, a kerékpárját az úttest szélén maga mellett a jobb oldalán toló gyalogos mellett.

Az autós meglökte

Az autós nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és a jármű oldalával elsodorta. Az ütközés hatására a járókelő az útmenti füves vízelvezető árokba esett, és súlyos sérüléseket szenvedett.

Gyanúsított lett

A rendőrök a sofőrt közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. 

További balatoni baleseti hírekért kattints ide!

Döbbenetes baleset az M0-áson

A Magyar Közút kamerája rögzítette, amint autójával szalagkorlátnak ütközött, majd éjjel, kivilágítatlanul, a belső sávban sétálgatva hagyta el a baleset helyszínét egy sofőr az M0-áson. Kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett.

Kijárási tilalom volt

A baleset pénteken, a kijárási korlátozások idején, hajnali 1 óra előtt történt az M0-s autóúton Maglód térségében.

Kamionosok vitték vissza

A kamera rögzítette a balesetet, majd azt is, hogy a nő kiszáll az oldalára borult autóból, aztán átmászik az elválasztósáv szalagkorlátjain az autóút másik oldalára. A felvételen az is látható, ahogy autósok megállnak a járműnél és sérülteket keresnek. A nőt végül kamionosok vették fel és vitték vissza a baleset helyszínére, ahol akkor már rendőrök, mentők és a Magyar Közút szakemberei biztosították a helyszínt.

Íme a felvétel

Statisztika az ittas vezetőkről

A címlapfotó a rendőrség felvétele.