Varga András intézményvezető a fokozódó járványhelyzet miatt a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény idősek otthonában látogatási és kijárási tilalmat rendelt el

Sajnos egyre aggasztóbb adatok érkeztek a koronavírussal fertőzöttek számáról az elmúlt hetekben.

Sokan tartanak egy újabb országos karantén helyzet kialakulásától.

A megelőzés ebben az esetben is a legjobb védekezés, ezért is döntöttek a gyógyvizéről világhíres balatoni település idősotthonában a tilalomról.

Tekintettel az egyre fokozódó járványügyi helyzetre, különösen a magas zalai adatok ismeretében, kedden látogatási és kijárási tilalmat rendelt el Varga András intézményvezető a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (TASZII) idősek otthonában – olvasható a zaol.hu megyei portálon.

Arról is beszélt Varga András, hogy intézményünkben nincs Covid–19-megbetegedés, sem erre utaló gyanú, azonban számunkra legfontosabb lakóink védelme és a megelőzés.

Az intézményvezető elmondta, hogy tudja, hogy sokaknak nehézségeket okoz ez a tilalom, ezért minden érintett megértését kéri. Az integrált intézményt irányító férfi hangsúlyozta, hogy a hozzátartozókról érdeklődni, velük kapcsolatba lépni az intézmény ismert telefonszámain tudnak a családtagok.

„Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb legyen a nehézség, s mindemellett biztonságos, fennaka­dásmentes az ellátás.” – mondta Varga András. Fontos tudni, hogy a tilalom visszavonásig érvényes.

Kiemelt kép: hévízi szociális intézmény – Forrás: Facebook/Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény