Nagymamáról unokára öröklött családi ereklyéket, pótolhatatlan ékszereket ad vissza a vizek mélyéről Bence a tulajdonosainak. Legutóbb egy Együtt! Örökké! felirattal gravírozott karikagyűrűt talált meg a Balatonban.

El sem hiszem, hogy megtalálta valaki az elveszett gyűrűnket – kezdi mesélni szinte még most is könnyezve Balla-Bánházi Vera a történetüket a Borsnak.

Néhány nappal ezelőtt olvastak egy bejegyzést a Facebookon, itt látták, hogy megtalálták férje gravírozott jegygyűrűjét a Balatonban.

Vízilabdáztunk a családdal, amikor a férjem ujjáról lerepült a gyűrű, még láttuk is, hogy hova esett. Két napig kerestük, de sajnos nem találtuk meg. Azt hittük, örökké lemondhatunk róla – mondta Vera.

Jó pár nappal ezelőtt csipogott be a fémkeresőm a Balatonban, és megtaláltam a gyűrűt. Biztos voltam benne, hogy valakinek sokat jelenthet, ezért is hívtam segítségül a Facebook erejét. Elképesztő, hogy egy nap alatt 15 ezren osztották meg a bejegyzést, és így meg is lett a tulajdonos – mondja Bárányos Bence fémkereső.

Bence 10 évvel ezelőtt vette a kezébe először a készüléket, ami azóta szinte hozzánőtt az elmúlt időszakban.

Szerencsére ma már vállalkozóként tudom csinálni a fémkeresést, hiszen naponta minimum ötször megszólal a telefonom, hogy elhagyott tárgyakat keresnek a vizekben.

A fiatal fémkereső általában ékszereket kap megbízásul, de sokszor hoz fel a vízfelszínre drónokat, telefonokat, órákat, kulcsokat, sőt előfordult már az is, hogy hajócsavarokat kellett felkutatnia a mélyben.

Kiemelt kép: Balatonfenyves strand – Fotó: MTI/Varga György