A Diási Vizimalom és Herbárium remek szórakozás és tanulás egyben, ahogy a Festetics Imre Élménypark is. A keszthelyi Balaton Múzeumban mesevilág részesei lehetünk, a balatonedericsi Csodabogyós barlang, a balatonfüredi Lóczy-barlang, a Tapolcai Tavasbarlang hűvösében földalatti csodákra lelhetünk. Varázshajó és a Sánta Róza kalózhajó kínál kincses izgalmakat. Balatonfüreden Villasétán, a Folly Arborétumban holdfénysétán vehetünk részt. ZAMJAM Zamárdiban, Boros Forgatag Vonyarcvashegyen, Sörfesztivál Balatonföldváron, Mária-napok Balatonmáriafürdőn, és a Művészetek völgye várja a bulizni vágyókat.

Manófüvek és gyógynövényes élmények a Diási Vizimalomban

A Festetics Herbárium és Fűszerkert Gyenesdiáson az aprónépnek és a szülőknek is felejthetetlen élményt nyújt. Játszva merülhetünk el a mindennapi gyógynövényhasználat rejtelmeiben, és közben igazi feltöltődésben lehet részünk. A Pékmúzeum, a Vizimalom csak ráadás a remek programhoz!

Természet háza, Vadfarm és Falusi udvar vár Gyenesdiáson az Élményparkban

A Festetics Imre Élményparkban egy egész napot is eltölthetünk. Állatokkal ismerkedhetünk, akár meg is simogathatjuk őket. A múltidéző program gyerekek számára készült, hiszen korhű eszközök segítségével, aktív résztvevőként élhetik át a Festeticsek korában játszódó eseményeket.

A Festetics Imre Élményparkban

Igaz vót ám! – mesevilág Keszthelyen, a Balaton múzeumban

Ha nincs épp strandidő, vagy túl meleg van, vár a keszthelyi Balaton múzeum! A gyerekek számára mindig izgalmas valaki más bőrébe bújni a játék kedvéért! Miért ne játszhatnának a felnőttek is? Kiváló helyszín erre nemrég nyílt időszaki kiállításunk, az „Igaz vót ám!” – Egy vállusi summás asszony mesevilága.  A tematikus terekben lehetőség nyílik korhű viseletet ölteni, hét próbát kiállni, vagy szimplán csak bekuckózni és hallgatni a meséket.

Mesékbe bújhat az egész család

Csodabogyós barlang Balatonedericsen

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A 393 méteres tengerszint feletti magasságban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang vezetéssel látogatható. Az egész család számára hatalmas élmény!

Kánikulában a föld alá!

Csónakázhatunk a Tapolcai Tavasbarlangban, lemerészkedhetünk szakvezetéssel a megújult balatonfüredi Lóczy-barlangban.

Vezetéssel a föld alatti csodabirodalmakban

Varázshajó a Balaton közepén

Varázshajónk olyan vizekre evez, ahol kalózokkal, bűvészekkel és bohócokkal találkozhatnak. Varázsolunk, kincset keresünk, szórakozunk, játszunk és feledhetetlen vidám perceket töltünk együtt a hajó fedélzetén. A hajózás alatt a szülőket és gyerekeket szeretettel várjuk a hajóbüfében is. A program 1 órás és magyar nyelvű. A hajók a program végén az induló állomásokra érnek vissza – hívja a BAHART az aprónépet balatoni hajókázásra.

Keszthely, Füred, Balatonmáriafürdő

A Varázshajó pénteken Keszthelyről, Balatonfüredről és Balatonmáriafürdőről indul kincses útjára.

Sánta Róza kalózhajó a Balatonon

1 órás felejthetetlen kalózkaland gyerekeknek Balatonfüred és Tihany között. Kincskeresés, kardforgatás, legendás kalózélet várja az aprónépet egy különleges vitorlás fedélzetén.

Balatonfüred és Tihany között

Villaséta Balatonfüreden

A leghíresebb füredi villákat, régi és új lakóikat ismerhetjük meg a tematikus városnéző séta során. A teljesség igénye nélkül: Vaszary villa, Jókai villa, Huray villák, Blaha villa, Dőry villa, Gyetvai villa vagy akár a Rózsilak és a Lipták Ház. Több ikonikus épületet belülről is felfedezünk – invitál a Villasétára a Balatonguide.

A legszebb villák közt, békebeli hangulatban

ZAMJAM Zamárdiban

Háromnapos fergeteges buli vár Zamárdiban. A rendezvénytéren felépült MOL színpadon a legendás KOOL & THE GANG, SHAGGY, GESZTI PÉTER ÉS ZENEKARA, CHARLIE, SZIKORA RÓBERT ÉS AZ R-GO a vendégként érkező VALMARral, a JAZZANOVA, a DELADAP, a RANDOM TRIP, a JAZZBOIS.

Zene, irodalom, kulinária és művészet Zamárdiban

A ZAMJAM színpadán a BARABÁS LŐRINC QUARTET iskoncertezik majd, de városszerte számos ingyenesen látogatható zenei, irodalmi, kulináris és képzőművészeti program majd az ide látogatókat.

Három napon át tart a buli!

Mária-napok Balatonmáriafürdőn

Boros Forgatag Vonyarcvashegyen

Fúvószenei találkozó remek balatoni borokkal, szédületesen jó zenékkel és családi programokkal három napon át Vonyarcvashegyen, ahol a 2022-es éve legjobb strandja található!

Fellép Szulák Andrea és Keresztes Ildikó is

Sörfesztivál Balatonföldváron

Július 27. és 31. között közel 30 sörfőzde több mint 100 féle söre hív kóstolásra és koccintásra Alsóörsön, így két csobbanás között sem kell aggódni a megfelelő testhőmérséklet miatt: jéghideg sörömök gondoskodnak a nyári forróság elleni védekezésről. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, sörkóstolókkal, street fooddal és klasszikus fesztiválkajákkal várnak mindenkit a szervezők Balatonföldvárra.

Vasárnapig tart a Művészetek Völgye

2044 program vár tíz napon át a Művészetek Völgyében. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján mindenki találhat kedvére való programot.

Kibővített Csigabusz Tapolcától Veszprémig

Harcsa Veronika és a Gyémánt Bálint Quartet, Bohemian Betyars, Dés László, Básti Juli és Nagy Ervin, Budapest Bár, Kiscsillag – csak néhány a gazdag koncert-kínálatból Kapolcson és környékén.

Családi programok, workshopok és minden más a Művészetek Völgyében

Nyári kerti séta és Holdfénytúra a Folly Arborétumban

A program során bemutatjuk az arborétum és a család történetének összefonódását. Elmeséljük, hogy lett az eredetileg szőlővel beültetett területből arborétum, négy generáción átívelve hogy lett a dédnagypapa hobbijából egy nemzetközileg elismert gyűjteményes kert. A séta útvonala érinti az arborétum magját, az Öregarborétumot, ahol több, mint 100 éves fák is találhatók, az útvonal felkanyarodik a kilátóhoz és érinti az új ültetésű növényeket, új telepítéseket, mint pl. a Sequoia ligetet, illetve büszkeségeinket, mint pl. óriástobozú fenyő – invitálnak nyári kerti sétára a Folly Arborétum tulajdonosai.

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/diasivizimalomespekmuzeum