Az első hírek szerint még sikerült újraéleszteni azt 15 éves fiút, aki csütörtökön délután merült el a Balatonban. Később kiderült, hogy kórházban meghalt.

Csütörtök délután

Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabál – számolt be az esetről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor a Sonline.hu-nak.

Katamarán érkezett elsőkét

A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott – mondta Bagyó Sándor. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

16 perc az érkezésig

A riasztástól számított 16-ik percben a helyszínen voltak és a szonárral néhány percen belül megtalálták a bajbajutottat. Mivel ezen a hajón megfelelő szakszemélyzet van, ők megkezdték az újraélesztését és kivitték fiatalembert a fenyvesi kikötőbe.

Jött a helikopter

Ott hozzájuk csatlakozott a VVMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiatalembert Veszprémbe.

Nem sikerült

Mára kiderült, hogy a fiatal életét már nem tudták megmenteni. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Szomorú statisztika

Az elmúlt két hónapban, fürdőzés közben 13-an fulladtak a Balatonban, 4-en a Velencei-tóba, 4-en a Dunába, 3-an a Tisza-tóba és a Tiszába – közölte a rendőrség még július végén. Ez a szám emelkedett a tragikus eset után.

A testvérpár tragédiája

Egy középkorú férfi is meghalt a Balatonban

Egy 57 éves férfi Balatonföldváron fulladt bele csütörtök délután a Balatonba. Az Origo értesülése szerint a Rákóczi utcai szabadstrandon, a kisvízben lett rosszul. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese közölte, közigazgatási rendtartás keretében vizsgálják az ügyet, valamint azt, hogy betegség vagy fulladás okozta a halált.