A múlt hétvégén összesen tizenhét esetben hívták a tűzoltók segítségét a Balatontól délre élő lakosok, akik a legtöbb esetben tűzesetekhez riasztották a lánglovagokat. Öt alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak kellett segíteniük lakás felnyitásában.

17-szer intézkedtek

A somogyi tűzoltókat a hétvégén összesen 17-szer riasztották különböző esetekhez, a legtöbbször tűzoltáshoz. Ugyanakkor volt három hívás, amikor téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fonyódon is szükség volt a tűzoltókra

Kigyulladt egy családi ház

Pénteken Somogyaszalóba vonultak ki a kaposvári hivatásos tűzoltók, mivel egy családi ház füsttel telítődött. A tűzoltók a ház ellenőrzését követően eltávolították a tüzelőanyagot a kályhából, kiszellőztették az ingatlant és megvizsgálták a kéményt.

Áramtalanítottak egy járművet

Péntek délután egy az oldalára borult személyautó miatt kellett kihívni a tűzoltókat a 61-es úton, Kaposvár térségében. A balesetező autó letért az útról és az oldalára borult, a járműben csak a sofőr utazott, aki viszont önerejéből ki tudott szállni a járműből. A hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit. 

Fonyódon két autó karambolozott

A szombati napon két autó ütközött egymásnak Fonyódon, a 7-es főút és a Zrínyi utca kereszteződésében. A baleset helyszínére a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a kocsikat, feszítővágóval kiszedték az egyik autó ajtaját, majd kiemelték az utast, akiről ezután a mentők gondoskodtak. A balesetben hárman sérültek meg.

Durva baleset történt Fonyódnál

Fonyódi baleset – Forrás: Balatonboglár ÖTP

Hárman is megsérültek a karambolban

Fonyódi baleset – Forrás: Balatonboglár ÖTP

Autó és hulladéktároló is égett

Vasárnap hajnalban egy lángoló autóról és egy hulladéktárolóról is kaptak bejelentést a tűzoltók Nagyatádon. A város hivatásos tűzoltói eloltották a kocsi motorterében égő tüzet, és az Aradi utcában lévő hulladéktárolónál is megfékezték a lángokat. Az egységek ellenőrizték az egész autót, de további izzó pontokat már nem találtak.

Eloltották a tüzet

Tűzoltók oltás közben – Forrás: Balatonboglár ÖTP

Szabadnapos tűzoltó segített

A Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint vasárnap az M7-es autópálya siófoki szakaszán menet közben gyulladt ki egy autó motortere. A sofőrnek azonban szerencséje volt, mivel épp arra járt egy szabadnapos tűzoltó, aki megállt, és egy porral oltóval eloltotta a lángokat, majd áramtalanította az autót. Ezt követően megérkeztek a siófoki hivatásos tűzoltók is, akik hőkamerával átvizsgálták a kocsit, de izzást már nem tapasztaltak.

Fonyódon avartűz is volt

A vasárnap esti órákban Fonyódon közel tíz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet. A lángoló avarhoz a balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek, akik sikeresen eloltották a tüzet. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fonyódi szabadtéri tűz – Forrás: Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Balatonboglár ÖTP