Kétnapos, előre bejelentett helyszíni ellenőrzés lesz Badacsonytomajon, a polgármesteri hivatalban. Az OLAF vizsgálódik majd. Az uniós ellenőrök két olyan, brüsszeli forrásból társfinanszírozott projekt dokumentációjára kíváncsiak, amelyekben a magyar hatóságok már több szabálytalanságot is feltártak, sőt milliós büntetéseket is kiszabtak.

Kiírták a Facebookra

Az OLAF helyszíni ellenőrzést folytat február végén Badacsonytomaj Város Önkormányzatánál a GINOP-7.1.9-17-2018-00018 és a TOP-2.1.2-15.VE1-2016-00009 azonosítószámú projektekkel kapcsolatosan – írja a település hivatalos Facebook-oldala.

A település vezetése fejlesekről beszél

A bejegyzés szerint ez annak a feljelentés-sorozatnak a következménye, amelyet szinte minden létező hatóságnál megtettek az önkormányzat több projektje ellen. Érdekes az a mondat is, amely szerint képviselő-testületünk feladata az, hogy a településsel összefüggő sikereket és kudarcokat is kezelje, ahogy ezt eddig is tette!

Milliárdos projektekről csippentetttek el

A 24.hu januárban számolt be arról, hogy a Tátika nevű épület és az azt körülvevő tóparti sétány rehabilitációjára kapott GINOP-projekt ügyében már rendőrségi nyomozás is indult. Egy 2,5 milliárdos beruházásról volt amúgy szó.

6 millió büntetés

A Közbeszerzési Döntőbizottság pedig már korábban elmarasztalta az önkormányzatot, amiért Krisztin N. László polgármester a pályázati pénzből a jegyzőnek és több városházi alkalmazottnak fizetett milliós összegeket projektmenedzsment címén. A KDB összesen 6 milliós büntetést rótt ki az önkormányzatra.

Az előző alpolgármester lépett

A visszaélések miatt a város előző alpolgármestere, Orbán Péter jelentette fel a projekteket az OLAF-nál. Az uniós ellenőrök tavaly szeptemberben jelezték is, hogy eljárást indítottak a közbeszerzések ügyében.

Az országgyűlési képviselő a mostaniakat védi

Fenyvesi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője a körzetéhez tartozó Badacsonytomaj önkormányzati újságjának adott interjújában azt állította, hogy ha a pályázatok miatt nagy munka zajlik a hivatalban, akkor előfordulnak hibák. Kétszer 3 milliós büntetés több milliárdos fejlesztés esetében, azt gondolom, hogy ez benne van a pakliban, ezt így kell tekinteni.

Poltikai motivációra utal

Az országgyűlési képivselő szerint csak a választáson megbukott emberek akarnak rosszat az új vezetésnek.

A badacsonytomaji polgármester nagyon aktív, ha pályázatokról van szó

További Badacsony-környéki hírekért kattints ide!

Címlapképünk a település Facebook-oldalán lévő MK-Photo