A női kézilabda NB I-ben listavezető Siófok KC bejelentette, hogy Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle közös megegyezéssel távozott a klubtól.

Kiváló játékosok távoztak

A két holland világbajnok és a német kapus, Eckerle távozásának körülményeiről Fodor János, az SKC ügyvezetője és Zdravko Zovko, a csapat vezetőedzője beszélt a Balaton-parti egyesület honlapján.  „Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat.

Állítólag nem a pénzről van szó

Danick, Laura, Dinah és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint financiális problémák vezettek a történésekhez.

Nem játszhattak a Bajnokok Ligájában

Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényező sok játékosnál problémát okozott” – mondta Fodor János.

Ha valaki egyszer menni akar…

„Edzőként természetes az, hogy a lehető legjobb játékosokat szeretnéd a csapatodban tudni, de talán még fontosabb az az alapelv, hogy aki nem akar itt lenni, aki menni akar, azt el kell engedni – nyilatkozta Zdravko Zovko.

Lehet, hogy pótolják az elmenőket

Ugyan még csak pár napja kezdtük el a közös munkát, de nagyon motiváltnak látom a lányokat. Arra koncentrálunk, aki itt van velünk. A novemberi mérkőzések után meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen lehetőségeink vannak az átigazolási piacon a távozók pótlására.”

Pár napja menesztették az előző edzőt

 A Siófok KC női kézilabdacsapata hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Bent Dahl vezetőedzővel. Az együttes honlapjának beszámolója szerint a norvég szakember azonnali hatállyal távozott posztjáról.

Gyenge szereplés

Dahl tavaly januárban érkezett Siófokra az akkori vezetőedző, Tor Odvar Moen segítőjeként. Miután Moen családi okokra hivatkozva, közös megegyezéssel szerződést bontott, a klubvezetés a másodedzőt nevezte ki a csapat élére. A szakember mindössze kilenc tétmérkőzés után, hat győzelmet és három vereséget követően távozik Siófokról a csapat sikertelen szereplése miatt.

Egy spanyollal is bajuk akadt

A siófokiak azt is közölték, a klub ügyvezetője határozatlan időre felmentette a munkavégzés alól a csapat spanyol kézilabdázóját, Nerea Penát. Ennek megfelelően a világbajnoki ezüstérmes, balátlövőként és irányítóként bevethető játékos további intézkedésig a felnőtt csapat edzésein, mérkőzésein nem vehet részt.

Fotó: Siófok KC