Egy kispesti focidrukker fiát érte az a baleset Zánkán, amelynél egy focikapu rádőlt a srácra. Intenzív osztályon ápolják.

Baleset a táborban

Ahogy arról korábban beszámoltunk súlyosan megsérült egy gyermek, miután rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban – közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel. Az alapítvány közleménye szerint a baleset szerdán, a kora esti órákban történt.

Osztálykiránduláson voltak

A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

Mentőhelikopter érkezett

A parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett.  

Vizsgálat indult

A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött. A táborszervezők mélységesen együtt éreznek a családdal, együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában, és minden tőlük telhető támogatást megadnak a családnak.

Intenzíven

Egy szurkolói Facebook-csoport bejegyzéséből az derül ki, hogy egy kispesti fociszurkoló gyermekét érte a baleset. Azt írja, hogy a fiát a győri kórház intenzív osztályán ápolják fejsérüléssel.

Támogatást kér

A posztban az apa megrendítő szavakkal kér segítséget: Egy sportember, kapus, és soha nem adja fel! Nem mellesleg Kispest szurkoló! Kérnék mindenkit, hogy küldjétek az energiát, hogy minél hamarabb felépüljön! Köszönöm!

A tábor

A zánkai táborhely a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással – például sárkányhajózással, kalandparkkal –, valamint 2021-től már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel, továbbá a felújított, Zánka-Erzsébettábor vasútállomással várja a táborozókat.

3400-an tudnak táborozni

A teljesen megújult Zánkai Erzsébet-tábor befogadóképessége 2021-től 3400 fő, és 21. századi, grandiózus, modern és nyüzsgő, kultúrfesztivál hangulatú gyermektáborként nyújthat generációkon átívelő jelentőségű táborozási lehetőséget.

Ez is érdekelhet

Felfoghatatlan tragédia: megszólalt a kalandparkban szörnyethalt 16 éves fiú édesapja

Kiemelt kép: Zánkai Erzsébet-tábor – Forrás: erzsebettabor.hu