A nikotinfüggőség olyan betegség, amely a lakosság túlnyomó részét érinti, de egyre többen vannak tisztában azzal, hogy milyen kockázatoknak teszik ki magukak miatta. Ha korábban a függőséget élethosszig tartó betegségnek tekintették, jelenleg egyre több dohányos keresi a leszokás módját.

A dohányzás szenvedélybetegség, és úgy is kell kezelni!

A nikotinfogyasztás abbahagyásának pillanatában kialakuló elvonási állapotot még a legerősebb emberek is nehezen kezelik, de szerencsére a hagyományos orvoslás és a természet olyan erőforrásokkal rendelkezik, amely könnyebben elviselhetővé teszi. Segítő módszer lehet az akupunktúra, a nikotinpótló terápia és még az e-cigire való átállás is segíthet. Ez lehet nikotinos vagy mentes, aminek keveréséhez liquid alaplé tartozik, illetve a nikotin rengeteg ízvilágban megtalálható.

Akupunktúra

Az akupunktúra magában foglalja a tűk beszúrását a test különböző részein lévő kulcsfontosságú nyomáspontokba. Ezután általában a tűket eltávolítják, kivéve két kis tűt, amelyek a fülcimpában rögzítve maradnak. Az ötlet az, hogy a páciens érintse meg a füle egyik lebenyét, amikor késztetést érez a dohányzásra. Egyelőre nincsenek klinikai vizsgálatok, amelyek bebizonyítanák az akupunktúra valódi hatékonyságát a dohányzás abbahagyása szempontjából, de ettől még működhet.

Hirtelen lemondás

Leszokni a dohányzásról minden segítség nélkül. Bár a testi tünetek meglehetősen radikálisak lehetnek az első napokban, miután eltávolítottad a dohányzást az életedből, de az első két-három hétben eltűnnek. Sokaknak sikerült leszokni a dohányzásról ennek a módszernek köszönhetően.

Külső motivációs segítség

Iratkozz fel különböző programokra, amelyek motivációs e-mailek sorozatát küldik, és a gyógyulás minden szakaszára összpontosítanak. Ezen túlmenően sok olyan információt kínálnak, amelyek segítenek abban, hogy „stabil” maradj arra az esetre, ha ismét kísértésbe kerülnél.

Nikotinpótló terápia

Ez a terápia enyhíti az elvonási tüneteket, miközben a dohányos hozzászokik a nem dohányzáshoz, a nikotin adagja pedig fokozatosan csökken.

Számos módszer létezik tehát arra, hogy felhagyj a dohányzással. Akár hirtelen, segítség nélkül próbálsz leszokni, akár kevésbé hagyományos módszereket alkalmazol, a világon minden esélyed megvan arra, hogy te légy a győztes.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.