A több mint egy éve tartó globális járvány és az abból eredő válság miatt számos vállalkozás becsődölt, a legtöbb kisüzlet a zárás mellett döntött. Kivételt képez azonban az ajkarendeki Ági néni boltja, amely nemhogy bezárt volna, a forgalma talán még meg is növekedett az elmúlt időszakban.

Évek óta működnek

A Balaton környéki kisbolt az üzletet egykor vezető Ági néniről kapta a nevét, aki sajnos már kilenc éve nem él velünk, viszont a boltot a tőle tanuló menye, Beszerdikné Major Melinda vette át, aki férje segítségével vezeti a kisboltot – írja a Veszprém megyei hírportál. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt üzemel a boltjuk

Ez volt az első munkahelye

Melinda első munkahelye is az ajkarendeki kisbolt volt, hiszen 18 éves korában ismerkedett meg a férjével, akinek az édesanyja volt a boltot 1997-től vezető Beszerdik Józsefné. „Ő volt a tanítómesterem, akitől tizenegy éve átvettem a vállalkozást” – emlékezett vissza Melinda.

Mindent kitanult

Melinda azt is elmondta, hogy amikor ő a bolthoz került, addigra már a férje édesanyja nagyon beteg volt, de még azzal is segített nekik, hogy a gyermekeikre vigyázott. Arról is beszélt, volt olyan, hogy mindkét gyermekük ott volt vele az üzletben, mert négy éven át nem tudtak alkalmazottat felvenni. „Nehéz időszak volt, de akkor mindent megtanultam a szakmáról” – mondta Melinda.

Ennek köszönhetik a sikert

Melinda szerint a kisbolt azért is vált népszerűvé, mert anyósa nagyon kedvesen viselkedett mindenkivel, ugyanakkor az üzletük jó helyen is van, ami miatt nagy az átmenő forgalom. Természetesen Melinda is próbál jól bánni a vendégeivel, sokat foglalkozik a marketinggel és különleges, internetes nyereményjátékokat és versenyeket is szervez az üzlet oldalán. Így nem csoda, hogy sok a vendég, de a forgalomnak az is jót tesz, hogy a szomszédban van az iskola.

Mindenben a vevők kedvében jár

„A reggel fél hatos nyitásra már elkészítem a szendvicseket, kisütöm a süteményeket, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Fontos, hogy felmérjük a vásárlók igényeit, az, hogy minden korosztály megtalálja, amit keres” – magyarázza Melinda, aki szerint a beszélgetésekre sem szabad sajnálni az időt, mert azokkal lehet jó kapcsolatot kiépíteni a vásárlókkal.

Ételt is kiszállítottak

Amikor a járvány felütötte a fejét, Melindáék azonnal az ingyenes kiszállítás mellett döntöttek, és kivitték a megrendelt árut az időseknek, a kismamáknak és bárkinek, aki kérte. Azt mondja, az elmúlt hónapokban felerősödött az igény erre a szolgáltatásukra, amelyben a férje nagyon sokat segít.

Különleges termékeik is vannak

Melinda kihívásként tekint minden olyan termékre, amelyet a vásárlóik keresnek az üzletükben. Addig keresi a beszerezendő árut, amíg rá nem talál a forrásra. Ebben sokszor a szállítók és más kisboltos kereskedők is segítenek neki, mivel inkább összetartanak, semmint konkurensként tekintsenek egymásra. Egyébként így sikerült beszerezni a kisboltban a korábban hitlerszalonnaként emlegetett lekvárt és a mindig népszerű retró édességeket is.

Kedves és figyelmes

A vásárlók közül azért is válnak többen visszatérő vásárlókká, mert az ajkarendeki boltban mindig mindenki megkapja Melindától a kedvességet és a figyelmet, ami erősíti a vásárlókban a kötődést az üzlethez. Melindának emellett rengeteg ötlete van, a céljait pedig meg is valósítja, és ez a szemlélet is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a kisbolt népszerűsége változatlan maradjon a későbbiekben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay