Site icon Balaton Környéke

A nap hősei: katona és rendőr mentett ki egy 14 éves fiút a lángok közül Hajmáskéren

Családi ház garázsa gyulladt ki Hajmáskéren, ahol ott volt egy tinédzser fiú is, akit egy rendőr és katona járőrtársa mentett ki az épületből. Az egyenruhások kiérkezése előtt egyébként a fiú saját maga igyekezett felvenni a harcot a tűzzel szemben.

Tűz ütött ki

Egy helybéli riasztotta a rendőrséget 2021. március 19-én, 12 óra 28 perckor, miszerint tűz ütött ki egy hajmáskéri családi háznál. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt volt tűzeset

Rendőr és katona érkezett

A bejelentésre a körzeti megbízott és katona járőrtársa reagált, az egyenruhások pedig azonnal ki is vonultak a helyszínre. Eközben a bejelentő elmondta, hogy tudomása szerint az ingatlanban egy 14 év körüli gyermek tartózkodik.

Látták a gomolygó füstöt

Miután a helyszínre értek, a rendőr látta, hogy a ház kert felőli ablaka kitört, és onnan sűrű füst szivárgott ki.

Intézkedtek

Ezt követően a rendőr a bejárati ajtóhoz ment és kopogtatott, de mivel senki sem válaszolt a felszólításra, ezért a körzeti megbízott berúgta az ajtót. Ezalatt a katona a gázcsapot zárta el.

Mindent füst borított

Mire a rendőr bejutott a házba, addigra már mindent füst borított, viszont az egyenruhás épp időben találta meg a lakás folyosóján a fiút, akit rögtön ki is vezetett a házból.

Próbálta eloltani

A 14 éves fiú elmondta a rendőrnek, hogy az emeleti szobájában volt, amikor felfigyelt az erős füstre. Kiment megnézni, mi lehet az, és az alsó szinten a garázsba nyitva látta, hogy ott csaptak fel a lángok, amit aztán próbált eloltani.

Ez is érdekelhet

Kiértek a tűzoltók is

Ezek után a tűzoltók is megérkeztek, akik átvették a tűz oltását. A 14 éves fiút pedig mentők vitték kórházba további ellátás céljából, de úgy tudni, nem esett komolyabb baja. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Police.hu

Exit mobile version