Tavaly ősszel adták át az M76-os gyorsforgalmi út Balatonszentgyörgy − M7 autópálya közötti szakaszát, jelenleg pedig kivitelezés alatt áll a gyorsforgalmi út Fenékpuszta és Balatonszentgyörgy közötti része. Pénteken az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent az M76 Fenékpuszta − Zalaegerszeg közötti szakasz kivitelezési feladataira vonatkozó ajánlati felhívás.

Az első szakasz

Az kiírás szerint az autóút építése három szakaszban valósul meg. Az első részben az M76-os Fenékpuszta és Sármellék közötti 2×2 sávos része épül meg 11 km hosszúságú szakaszon. A nyomvonal a jelenleg kivitelezés alatt álló M76-os Fenékpusztai csomópontjából indul – írja a Magyar Építők.

A második rész

A második részben az M76-os Sármellék – Zalaegerszeg Keleti csomópont közötti 2×2 sávos része épül meg 23,6 km hosszúságban. A szakaszon Alsónemesapáti térségében alakították ki az M9 – 76-os számú főút különszintű csomópontot.

Budapestnek lesz jó

Az M9 és a tervezett M76 kiépülésével, az M7 autópályán keresztül közvetlen gyorsforgalmi úthálózaton elérhető lesz a megyejogú város számára a Balaton és Budapest.

Harmadik szakasz

A harmadik részben az M76-os Zalaegerszeg Keleti csomópont – Zalaegerszeg Északi csomópont közötti  2×2 sávos szakasz épül meg 9.2 km hosszúságban. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Ipari létesítményeknek is fontos

A nyomvonal különszinten keresztezi a 7328 jelű utat és meglévő kerékpárutat, majd északról kerüli el a fejlesztés alatt lévő Zalaegerszeg Logisztikai Központot, és délről határolja a 7328 jelű út két oldalán kijelölt zalaszentiváni ipari park területeket.

2020 szeptemberében adták át

Az M76-os autóút Balatonszentgyörgy – M7 autópálya közötti szakasza tavaly szeptember végére lett kész. A vonal közel 6 kilométer hosszan 2×2 sávban valósult meg.

Térképen is mutatjuk

Mikorra lesz meg az egész?

Az M76-os, összesen 52,5 kilométeres szakaszának megvalósításával várhatóan 2024 végétől válik gyorsabban és biztonságosabban megközelíthetővé a zalai megyeszékhely” – olvasható a NIF még tavaly írt közleményében.