A nyári menetrend életbe lépésével tovább javult a Balaton elérhetősége az ország számos pontjáról, és még kedvezőbbé váltak az autóbuszok és a vonatok közötti csatlakozások a tó térségében. Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre is.

TihanyBusz indul Füredről

A Volánbusz megújult, látványos és könnyen értelmezhető utastájékoztatási eszközökkel segíti a tájékozódást, illetve a Balatonfüred–Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a TIHANYBUSZ nevet és logót kapták. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tihanyban nincs vasútállomás

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással, többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni. A Volánbusz ezentúl még egyszerűbb, átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak.

Busszal Tihanyba

Egyszerűsített menetrendek segítik a tájékozódást, illetve a vasúti átszállási kapcsolatok feltüntetése egyszerűsíti az eljutás tervezését mindazok számára, akik tihanyi utazásukhoz és a környék felfedezéséhez a MÁV– Volán-csoport járatait választják.

Kétszer annyi vonat közlekedik

A MÁV-START nyári menetrendjét érintő fejlesztéseknek köszönhetően 2020 nyarához képest Budapest és Balatonfüred között csaknem kétszer annyi vonat közlekedik, és jelentősen csökkent a menetidő is a tavaly tavasz végén átadott villamosításnak köszönhetően.

Óránként két vonat Füredre

A fővárosból Balatonfüredre óránként el lehet jutni a Katica vagy a Vízipók InterRégió vonatokkal, Tapolcára pedig kétóránként indulnak Budapestről a Kék Hullám InterCityk. A Volánbusz is bővítette menetrendjét az északi part jobb megközelítése érdekében, mely többek között Pécsről, Ajkáról, Tapolcáról, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Győrből, Veszprémből is egyszerűbben elérhető.

Tihany is közelebb lesz

Az utastájékoztatási fejlesztésnek köszönhetően a Tihanyi-félszigetre is könnyebb az eljutás a Volánbusz járataival: az autóbusz-megállóhelyeken „városi stílusú”, többek között Budapesten is megszokott menetrendi tábla segíti az utastájékoztatást a jelenleg is kint lévő, hagyományos indulási jegyzékek mellett, térkép, menetrend, díjszabási és jegyvásárlási információk feltüntetésével.

TihanyBusz

A járatok könnyebb azonosítását a vonalszám és útvonal mellett a TIHANYBUSZ felirat és logó szolgálja. A MÁV–Volán-csoport fejlesztései, így az utastájékoztatási rendszer utasbarátabbá tételének célja is az, hogy környezetünk védelme érdekében minél többen válasszák az egyéni utazás helyett a közösségi közlekedési eszközöket. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: TihanyBusz – Forrás: MÁV-Volán