Olyan rossz körülmények közt tartotta nagymamáját egy várpalotai férfi, hogy az idős asszonynak még az arc és a haja is fekáliás volt. Az unoka nem etette és nem itatta az idős asszony, aki pár nap múlva elhunyt.

Bűntetőeljárás indult

Büntetőeljárás indult egy 24 éves várpalotai férfi ellen, aki terrorizálta és rettenetesen elhanyagolta a nagymamáját. Az elképesztően méltatlan körülmények között lévő kiszáradt asszony később kórházba került, majd tüdőbetegségben meghalt.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bűnügyi felügyelet alatt van

A fiatallal szemben gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt folyik eljárás. A Veszprémi Járásbíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a fiatalt, aki csak külön engedéllyel hagyhatja el Várpalota közigazgatási területét, valamint köteles minden nap jelentkezni a helyi rendőrségen.

Bántalmazta nagymamáját

A gyanúsítás szerint a 2021 nyarától rendszeresen fenyegette, bántalmazta és terrorizálta a nagymamáját egy várpalotai lakásban. Elvette tőle a nyugdíját, a telefonját és az ellátásáról, valamint a tisztálkodásáról sem gondoskodott. Nem vitte el orvoshoz és a gyógyszereit sem váltotta ki. 

Elhanyagolt volt

A fiatal tavaly május 24-én elvitte a nagyit lánya lakásához, aki a nagyon gyenge és elhanyagolt asszonyt látva arra utasította a férfit, hogy hívjon mentőt az idős asszonyhoz.  

Otthagyta a nagymamáját

A gyanúsított ezt követően távozott a helyszínről, majd a kiérkező mentősök megállapították, hogy az asszony napok óta nem evett és ki volt száradva, egyebekben arcán és haján is fekália volt.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tályog volt a tüdején

A nőt azonnal kórházba szállították, majd ezt követően a tüdejében lévő tályog miatt tüdőgyógyintézetbe került átszállításra, ahol néhány napon belül elhalálozott.

Rossz körülmények között élt

A fentiek alapján a gyanúsított hosszú időn keresztül nem teljesítette gondozási kötelezettségét az önmagát ellátni nem tudó nagymamája felé, részére nem biztosított megfelelő tisztálkodási, étkezési és egészségügyi állapotának megfelelő körülményeket, és ezzel veszélyeztette az egészségét. A bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a fiatalt.

Kiemelt kép: illusztráció