Szarvasok okoztak balesetet Keszthely közelében, Várvölgy térségében. A 41 éves sofőr az állatok miatt elrántotta a kormányt, és az árokba fordult az autójával, amivel elkerülte a végzetes kimenetelű balesetet, de a járműve totálkáros lett.

Elé ugrottak a szarvasok

A rendőrségi információk szerint a 41 éves keszthelyi férfi a 7343-as számú mellékúton közlekedett az autójával Keszthely felől Várvölgy irányába április 2-án, 3 óra 45 perc körül, amikor hirtelen, neki jobbról egy szarvasrudli haladt át éppen az úttesten. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balaton környékén szenvedett balesetet

Árokba borult

A még nagyobb baleset elkerülése érdekében a sofőr erősen fékezett, és balra rántotta el a kormányt. Ekkor elvesztette az irányítást az autója felett, így a bal oldali vízelvezető árokba borult a kocsival.

Felborult az autóval

Megsérült

A baleset következtében a férfi könnyű sérülést szenvedett, de az autója nem úszta meg ennyivel: a járgány teljesen használhatatlan lett.

Szétroncsolódott

Más esetben is intézkedtek

A Zala megyei rendőrök az elmúlt 24 órában összesen öt közúti baleset helyszínén intézkedtek, az egyik volt ezek közül a szarvasrudli által okozott baleset. Az öt baleset közül egy járt könnyű sérüléssel, a többi négynél anyagi kár keletkezett. Kiemelkedő szabálysértés miatt 14 feljelentést tettek az egyenruhások. Az alkoholszonda egy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzött járművezetőknél Zala megyében.

Négy embert elfogtak

Intézkedéseik során négy főt állítottak elő, egyiküket azért, mert körözés volt kiadva ellene. A másik három tettest bűncselekmények elkövetése gyanúja miatt fogták el, biztonsági intézkedés pedig négy esetben történt.

Körözték az egyik elkövetőt

A rendőrök Zalaegerszegen, a Széchenyi téren állítottak meg és igazoltattak egy 29 éves zalacsébi férfit, akinek az adatai ellenőrzése során hamar kiderült, hogy körözés volt kiadva ellene. Mint kiderült, a férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság körözte, amiért nem fizette be az ellene korábban kiszabott pénzbírságot, azt közmunkával nem dolgozta le, így a büntetését elzárásra módosították, aminek a letöltését nem kezdte meg. Ennél fogva a rendőrök elfogták és előállították a férfit, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baleset – Forrás: Police.hu