Csütörtökön 11 órától megnyílt az Eplényi Síaréna. Egyelőre 3 pályát lehet használni. Az A1-est és a T1, T2-es tanulópályákat!

Az egyik pálya részben ingyenes

A T1-es tanulópálya a gyerekek számár ingyenes. A két sípályán átlagosan 60 cm-es hóréteget hoztak létra a hóágyúkkal. Reggel 9-kor nyitnak.

A szabad levegő a lényeg

Az üzemeltetők azt ígérik, gondoskodnak arról, hogy a sípályán és a kiszolgáló létesítményeknél ne alakulhasson ki tömeg. Álagosan legalább 20 négyzetméter jut majd egy-egy látogatóra a pályákon, a szabad levegőn.

Járványügyi szabályok

A biztonság maximalizálása érdekében extra fertőtlenítőpontokat helyeztek ki a sípálya területén. Mindemellett arra kérik a síelőket, hogy a hatályos járványügyi szabályozásoknak tegyen eleget. Viselni kell védőmaszkot (vagy csősálat) és kesztyűt illetve kerülni kell a a tömörülést.

Működik a sílift is

Az Audi E-Tron Négyüléses Felvonó és a T1 oktatólift működik, de ezeken is muszáj hordani a maszkot és a síkesztyűt.

A kölcsönzés lehetséges

Szintén az intézkedések része, hogy bár a síkölcsönző is kinyit annak zárt légterében nem lehet tartózkodni, a vendégek kiszolgálása a kölcsönző bejárati ajtaja mellett lévő kiadóablakon át történik.

Amit az A1-es pályáról tudni érdemes

A csütörtökön kinyitott pálya 1048 méter hosszú és 176 méter a szintkülönbsége. A két megnyitott tanulópálya összhossza meghaladja a 300 métert.

Amikor minden működik

Az Intersport Síaréna változatos, 7984 méter hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalon lehet hódolni a téli sportoknak. Eplényben található Magyarország leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze.

Időjárás

Cikkünk írásakor, péntek kora reggel mínusz 2 és mínusz 5 fok közzöt vana hőmérséklet. Napközben 1-3 fok várható. Az előrejelzés szerint a következő napokban megelgszik az idő.