Balatonfüreden Hal- Borünnep három napon át, szombaton Veteránautó verseny lesz. Siófokon pünkösdi fesztivál, Keszthelyen A Város Napja kínál többnapos programkavalkádot az egész családnak. A Festetics Imre Élményparkban családi nap, Monoszlón pünkösdi falunap, Szigligeten Várfesztivál, Köveskálon a Kőfeszt várja a közönséget. A Balaton Bike 365 – kerékpárverseny a Balaton körül várja a kerekezőket, Zamárdiban a Beevezés a vízisportok szerelmeseit, Vászolyon vezetett erdei sétát tehetünk. A tihanyi Belső-tavon vízitúrán, Balatonkeresztúrról indulva sétarepülésen vehetünk részt.

Hal- és Borünnep Balatonfüreden

Balatonfüred nyárnyitó gasztro-kulturális rendezvénysorozata a Tagore sétányon három napon át várja az egész családot. A finom falatok mellett lesz vándorjátszótér, bábszínház, koncertek, kitáncoltatják a májusfát. Az ünnepen a Balatonfüred-Csopaki Borvidéket 8 színvonalas borászat képviseli. Blue Canarro Group koncert a Hal és Bor Ünnepen június 5-én 21:00 órakor!

Balatonfüredi Veteránautó verseny szombaton

A Hal- és borünnep keretében 140 különleges jármű vonul majd végig a Tagore sétányon. A mezőnyben lesz Ferrari, Alfa Romeo, Cadillac is.

Oldtimerek a sétányon

Pünkösdi fesztivál Siófokon

Háromnapos pünkösdi program várja az egész családot Siófokon. Lesznek koncertek, játszóház, enni-innivaló bőven. Péntek este The Freakend, szombaton The Biebers koncert zárja a napot. Vasárnap Ungár Anikó bűvészműsorát Karthago koncert zárja.

Gyerekkoncert és játszóház Siófokon a Hajóállomáson

Szombaton a Sólya zenekar várja az apróságokat, előtte a Levendula Játszóház kínál színes alkotóprogramot.

A Város Napja Keszthelyen, 4 napon át

Pünkösdi programok Keszthelyen a Festetics-kastélyban

Családi programkavalkád a pünkösd jegyében. Számos programmal várnak minden kicsit és nagyot a hosszú hétvégén: lesz többek közt lovasbemutató, kincskeresés, erkélykoncert. Kísérő rendezvény: „Légy ott a kertben” / „Rendez-vous aux jardins”

Pünkösd Monoszlón

Családi nap a Festetics Imre Élményközpontban

Várfesztivál Szigligeten

Kőfeszt, a Szabad Táncház Köveskálon

Köveskálon az iskolaudvarban Mezőség népi kultúrájával ismerkedhetünk. Találkozhatunk a Magyarpalatkai Banda – Banda Pălatca-val, Navratil Andrea-val, Hideg Anna nénivel, a Horsa Banda-val, Agócs Gergellyel, Koncz Gergővel és Kádár Ignáccal. A Mezőség táncaival ismerkedhetünk Hencidától Bonchidáig.

Balaton Bike 365 – kerékpárverseny a Balaton körül

Számos kerékpár verseny kerül megrendezésre a Balaton körül, ám a legtöbb szűkös szintidőhöz van kötve. A TdP – Balaton Maraton nagy előnye, hogy a Balaton Maraton Szabadon futamon nincs időmérés. Ha Te is szeretnél versenybe szállni, de nem tudod teljesíteni a szintidőket vagy nem vagy biztos benne, hogy sikerülne, akkor kiváló alkalom ez, hogy tekerj egy kört és felmérd hol tartasz.

Felkészülés a Balaton-átevezésre

Zamárdi Beevezés

Ha nyár, akkor Balaton!  Ha sport, akkor vízitúra!  Szállj vízre Zamárdiban, evezz 6 vagy 15 km-t és zsebed be az Ötpróba pontokat, miközben a Tihanyi-félszigetet csodálod!  Ráadásul a Zamárdi Bázis Beevezés kiváló felkészülési lehetőség a Balaton-átevezésre.  Kár lenne kihagyni – invitál a Magyar Kajak Kenu Szövetség.

Erdei élményséta Vászolyon

Vizitúra a tihanyi Belső-tavon

ÚJ élmények a Tihanyi-félszigeten! Elektromos hajós vízi szakvezetés a Belső-tavon! Májusban hétvégente, bővebb információ a Levendula Ház Látogatóközpontban!

Sétarepülés a Balaton felett

Balatonkeresztúron a Lucia Air kellemes 1-3 személyes sétarepüléseket kínál. Választhatunk az északi, vagy déli part feletti túrák közt, megtekinthetjük a Tihanyi-félszigetet vagy éppen a Kis-Balatont.

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ balatonfurediturisztikaiegyesulet