Az enyingi maffiával is kapcsolatban lehet az a két férfi, akik zsarolni kezdtek a pécsi férfit. Sok pénzt, sőt még az autóját is követelték tőle. A pécsi férfi végül a rendőrséghez fordult, így a zsaruk az egyik siófoki parkolóban lecsaptak a bűnözőkre. Az elfogásról készült videót a cikkünk alján lehet elindítani.

Többször megfenyegették a férfit

Az eljárás adatai alapján egy enyingi és egy szántódi férfi 2019 októberétől egy pécsi férfit több alkalommal megfenyegetett, hogy ha nem utal át nekik különböző pénzösszegeket, valamint a járművét nem íratja át részükre, börtönbe juttatják, vagy megölik.

Tetten érték a zsarolókat

Az egyenruhások a Siófoki Rendőrkapitányság felderítőinek információi alapján november 24-én Siófok belvárosában a jármű átadásakor tetten érték a feltételezett elkövetőket.

Elfogták őket

A zsarolókat a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységeinek közreműködésével elfogták és előállítottak a rendőrkapitányságra.

Pénzt és számítógépeket foglaltak le

A nyomozók a zsarolóktól a vagyonvisszaszerzés érdekében laptopokat, telefonokat és több százezer forint készpénzt foglaltak le.

Őrizetbe vették a két zsarolót

A rendőrök a 30 éves J. Gergelyt és a 29 éves Sz. Imrét zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az enyingi bűnbanda

Siófokon gyakran meggyűlik a rendőrség baja az enyingiekkel. A Balaton melletti település főleg az enyingi-klánnak nevezett csapatról lett hírhedt. Egyik tagjuk ölte meg 2009-ben a Marian Cozma válogatott kézilabdázót az egyik veszprémi bárban.

Vonulások a Petőfi Sétányon

Az enyingi banda korábban látványos félelemkeltő vonulásokat tartott Siófokon a Petőfi Sétányon, hogy megmutassák az erejüket.

Erődemonstráció

Rendőrségi források szerint a bandák által megtartott csoportos felvonulások inkább az erődemonstrációt szolgálják válaszként arra, amikor embereiket nem engedik be valamelyik szórakozóhelyre. 

A balatoni maffiának szolgáltatnak

Az enyingi maffia megerősödését rendőri berkekben azzal magyarázzák, hogy jelenleg nincs Magyarországon olyan erős alvilági csoport, amely felléphetett volna velük szemben. Az egyenruhások pedig nem tudták megakadályozni, hogy a csapat kinője magát. Második változat szerint az enyingiek csupán „szolgáltatnak” a balatoni maffiának.

A rendőrség videója az elfogásról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából