A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba látogatott az ombudsman Dr. Kozma Ákos és a jövő nemzedékek szószólója dr. Bándi Gyula. 

A Balatont tényleg mindenki szereti és ebben az évben a legtöbb hazai híresség, sportoló és politikus is ellátogatott a magyar tengerhez.

Ez a koronavírus okozta helyzetnek is köszönhető, pedig jó lenne, ha egész évben és normál körülmények között is tudnák és értékelnék az emberek a tó adottságait.

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Bándi Gyula augusztus 25-én, kedden a Kis-Balatonhoz látogatott – számolt be az eseményről a hirbalaton.hu

Egy szakmai beszélgetéssel indította a napját a két jogvédő a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetőivel.

Ezt követően bejárták és megcsodálták a Kis-Balaton fokozottan védett területeit.

Megtekintették a Diás-szigeten található Fekete István Emlékhelyet, a frissen felújított Fekete István Emlékszobát és a Kis-Balaton természeti értékeit bemutató kiállítást, valamint a Matula-kunyhót.

Az alapvető jogok biztosa kiemelt feladatának tekinti a természet védelmét, a nemzet természeti örökségének megóvásában szakmai együttműködő partnerként számít a nemzeti parkok munkatársaira.

Kiemelt kép: Balaton-felvidéki Nemzeti Park – Forrás: www.bfnp.hu