A múlt heti, őrült időjárás után ezen a héten már jóval jobb lesz az idő a magyar tenger térségében. Vasárnap hajnalban ugyan még voltak fagyok, de a következő napokban jelentős felmelegedés várható.

Eleinte hideg volt

Vasárnap a hőmérséklet és a minimumok az átlagosnál jóval alacsonyabbak voltak, 2 méteres magasságban is több helyen előfordult fagy. A leghidegebb Zabarban volt, ott mínusz 2,4 fokig süllyedt a hőmérséklet. A meteorológusok kiemelték, hogy vasárnap virradóra volt az utolsó fagyos éjszaka – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jön a felmelegedés

A hét többi napján jelentős felmelegedés várható, mivel nem várhatók már hajnali fagyok. Egy spanyol meleg frontnak köszönhetően pedig a hét első napjaiban országszerte nyáriasan meleg időre lehet számítani.

Ilyen idő lesz ma

A hétfői napon többnyire derült, napos, száraz idő várható. Ugyanakkor fel kell készülni rá, hogy sokfelé élénk, a Dunántúl északi és nyugati részein erős, a Kisalföldön időnként viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 2-13, napközben 24-27 fok lesz.    

Holnap is meleg lesz

A keddi nap is hasonló lesz a hétfőihez. Sok napsütés és kevés felhő várható, sőt csapadék sem lesz egészen estig, amikor a késő esti, éjszakai óráktól a Balaton környékén helyenként zápor és zivatar is kialakulhat. Több helyen megerősödik a szél. Hajnalban 5-14, délután 25-30 fok valószínű.    

Szerdán már eshet az eső

Az ország délnyugati felén és a Balatonnál többfelé eshet eső, majd a nap második felében a csapadékzóna tovább vonul az északkeleti irányba. A szél eközben megerősödik, a minimumhőmérséklet pedig 7–14 fok között alakul. A nappali maximumok a Balatonnál 17-21, míg északkeleten 22-27 fok között alakulnak.    

Csütörtökön lehetnek viharok

Valószínű, hogy csütörtökön is záporok, zivatarok fogják elrontani a jó időt, főleg a déli, illetve a keleti megyékben. A Kisalföldön erős lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között valószínű.    

Pénteken kicsit hűvösebb lesz

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan előfordul eső, záporeső, illetve zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumok 4-11, a maximumok 17-24 fok között alakulnak.    

Hétvégére rossz időt mondanak

A szombati nap időjárása követni fogja a péntekét, és a rövidebb napos időszakok mellett inkább a felhős idő lesz a jellemző. Országszerte lehet számítani esőre, záporra, zivatarra. A leghidegebb órákban 6-11 fok lesz, míg napközben 17-25 fokig melegszik a levegő.   

Vasárnap is borús lesz

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, és több helyen előfordulhat eső, záporeső, helyenként zivatar. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali 8-14 fokról 17-28 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten mérhetik a magasabb maximumokat – olvasható az előrejelzésben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonlelle – Forrás: BudaPestkörnyéke