Site icon Balaton Környéke

Nem tetszett a sorbanllás, ezért verekedni kezdett az idős német férfi Balatonbogláron

A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a 68 éves német állampolgárságú Magyarországon élő férfival szemben.

A járvány miatt sorba kellett állni

Egy balatonboglári telefonüzletben a járvány miatt ahány ügyintéző dolgozott, annyi vendég tarózkodhatott a boltban. A többieknek kint kellett várakozniuk. Ezt elégelte meg még a nyáron egy német állampolgárságú férfi.

Folyamatosan reklamált

Az üzlethez érkező vádlott felháborodott azon, hogy a már bent lévő ügyfelek miatt a bejárati ajtónál kellett várakoznia, ezért először az üzletvezetővel ordibált, majd berontott az üzletbe és az egyik dolgozra támadt.

Volt, akit előbb szólítottak

A cérna akkor szakadt el nála, amikor egy időpontra érkező ügyfelet előtte szólítottak az ügyintéző pulthoz. A már korábban regisztrált időpontra érkező ügyfél ekkor az ügyintéző védelmére kelt, ezért őt a feldúlt férfi pofon ütötte.

Volt rendőrbe kötött bele

A vádlott pechjére azonban az általa megütött ügyfél korábban rendőrként dolgozott s kiképésének megfelelően cselekedett. Földre vitte, de a németországi férfi még ekkor is örjöngtt. Végül a volt rendőr megfékezte, és senki sem sérült meg – áll az ügyészség tájékoztatójában.

Pénzbüntetésre számíthat

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Az eseményeket az üzlet biztonsági kamerája rögzítette

8 millió forintért kegyetlenkedtek

Budapesten letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit és nőt, aki tavaly decemberben több napig fogva tartotta az őket befogadó embereket, hogy hozzájuthasson az egyikük által örökölt nyolcmillió forinthoz.

Felkoncolással fenyegetőztek

A gyanúsítottak – egy harmadik, ismeretlen társukkal együtt – december 17. és december 26. között tartották fogva a sértetteket a lakóhelyükön. Többször megütötték, valamint kalapáccsal és baltával fenyegették őket, az örököst azzal is megfenyegették, hogy az édesanyját „felkoncolják”. A kényszer hatására az egyik sértett édesanyja – a fia kérésére – 5 millió 700 ezer forintot átutalt az egyik gyanúsított testvérének folyószámlájára.

Korábban garázdaság miatt állt bíróság előtt

Az elsőrendű gyanúsított büntetett előéletű: 2019-ben garázdaság és könnyű testi sértés miatt 180 óra közérdekű munkára ítélték. Társa ellen több büntetőeljárás van folyamatban, a többi között új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben elkövetett visszaélés miatt; ez utóbbi ügyben jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll.

Exit mobile version