Site icon Balaton Környéke

Megváltoztatná a siófoki Petőfi sétány profilját a polgármester, a kérdés, hogy mire gondol Lengyel Róbert

90 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a Petőfi-sétányon, a múlt hónapban mégis tömeges razziákról szóltak a hírek. A polgármester szerint új koncepció a sétány jövőjére vonatkozóan.

Gigarazziák a városban

Idén eddig két nagy rendőrségi razziát tartottak Siófokon a bulisétányon. Majd 1000 ember igazoltattak. Alkalmanként 40 rendőrt vetettek be. Ezekről a BalatonKörnyéke.hu is beszámolt.

Ledöbbent, amikor rendőrkapitány lett Siófokon

A „Petőfi-sétány-jelenség” évtizedek óta „kísérti” Siófokot – erről a város polgármestere beszélt a Siófoki Hírek augusztusi számában. Lengyel Róbert 2006-ban döbbenten tapasztalta, hogy mint rendőrkapitány hangzavarral, tömeggel, részegekkel, bedrogozottakkal, majdnem pucéran vonagló lányokkal a pultokkal jelenti a szórakozás.

Bűnözés melegágya

Mindez még töméntelen számban elkövetett, főképp vagyon elleni bűncselekménnyel is megtoldva” – fogalmazott Lengyel Róbert.  További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Az év végére új koncepciót várnak

A város első embere közölte: Balaton-parti Kft. új ügyvezetője feladatul kapta a Petőfi sétány középtávú koncepciójavaslatának elkészítését a döntéshozó képviselőtestület számára.

Milyen lesz a jövő?

A polgármester kijelentette: akkor kell, felelősen, eldönteni, milyen jövőt is szánjanak a sétánynak, ha majd tisztán látják a bérleti és a tulajdonviszonyokat.

A polgármester változtatna

” Hogyan nézzen ki a sétány 3-5 év múlva? Továbbra is a bulituristák magyarországi „gyűjtőhelye” legyen, vagy változzon a profilja? Én az utóbbira hajlanék, és úgy érzem, ezt a véleményemet a városlakók többsége is támogatja. Az idei nyár eddigi tapasztalatai is ebben erősítenek meg” – nyilatkozta Lengyel Róbert.

Nincs könnyű dolga a polgármesternek

Megdöbbentő Facebook-bejegyzéssel jelentkezett Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere még július végén. Arról számolt be, hogy a TEK állig felfegyverzett kommandósai hurcolták el egy volt beosztottját, Ressinka Imrét, aki most az önkormányzat megbízásából a Petőfi sétány biztonsági vezetője.

Kemény kézzel

Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal – így jellemzi a posztban Lengyel Róbert beosztottját, akit hajnalban vitt el a TEK.

Kinek nem tetszett?

A siófoki polgármester ezután arra utal, hogy Ressinka Imre munkája valakinek szúrhatta a szemét. Természetesen vannak, akiknek ez nem tetszik, vannak, akik szívesen látnák őt valahol máshol, mert zavarja a „köreiket” és bizony alkalmanként közvetve, vagy közvetlenül meg is fenyegették már párszor.

Exit mobile version