Site icon Balaton Környéke

Focipályát sejt Szijjártó Péter balatonedericsi nyaralójának kertjében Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról posztolt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter balatoni nyaralója mellett egy vadonatúj futballpálya épült.

Szép a panoráma

Hadházy Ákos szerint a játéktér a legpazarabb panorámával bír egész Magyarországon. Az országgyűlési képviselő azt írja, hogy játék közben az ember egyszerre gyönyörködhet a Balatonban, láthatja Szigligetet és a Badacsony lankáit.

Dácsa-nézőben

Az ellenzéki képvHadházy Ákos személyes tett látogatást Balatonedericsen, hogy megnézze a külügyminiszter „egy hektáros dácsáját”. Az nem világos, hogy e mikor történt meg, de azt írja: Szijjártó azt mondta, hogy a telken csak egy pár négyzetméteres műanyag medence van, néhány centi vízzel. Azóta ezt is orvosolták, már van fedett úszómedence is.

Hadházy posztja

Már 2014-ben téma volt

A fideszes politikus vagyonnyilatkozatai szerint 2009 és 2010 között vásárolta fel több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 000 négyzetméteres méretű, azaz egyhektáros területet, ahonnan az egykor előszeretettel luxusozó politikus kivételes panorámát élvezhet – írta még 2014-ben az Index.

Akkoriban lett dunakeszi háza is

A nyaralót a jelenlegi külügyminiszter 2009-ben, tehát a 167 milliós dunakeszi családi ház megszerzése előtt öt évvel vásárolta. Egyhektárnyi a telek, melyen két ház van.

Ki tudja mennyit ér

Szijjártó 2009-ben 4/5 részben tulajdonosa lett a 91 négyzetméteres edericsi nyaralónak, majd később mellette földet és szőlőt vett. Ezeknek már csak felerészben tulajdonosa. Mai értékét nehéz megbecsülni.

Dulakodtak a képviselők

Balatonedericsről legutóbb akkor írtunk amikor feloszlatta magát a helyi képviselő-testület, ezzel megszűnt Papp János fideszes polgármester mandátuma. A helyi képviselők szerint kezdeményezők szerint Papp stílusával és módszereivel alapvető gondok vannak. Dulakodás is volt az ülés miatt, rendőrök jelentek meg a településen.

Szűkszavú beszámoló

A kormánypárti megyei lap, a Veol arról számolt be a volt polgármesterre hivatkozva, hogy az ülést a 5 képviselő hívta össze, négy képviselő három ellenében megszavazta a feloszlatást. Ennek értelmében a vészhelyzet megszűnése után, a mai állás szerint legközelebb szeptember 19-én léphet életbe a döntés, azt követően 15 napon belül írják ki az időközi választást, amelyet 90 napon belül tartanak meg.

A teljes cikkünk

Exit mobile version