Online oktatást vezettek be egy balatonboglári középiskolában azután, hogy egy ott dolgozó tanárnak pozitív lett a tesztje. Az iskolát bezárták, csak az őszi szünet után nyitják újra.

Balatonbogláron több helyen van fertőzés

A városban sokan nem is tudták, hogy náluk is felütötte a fejét a vírus, de mint mondták, máshol is volt már fertőzés a településen

Karantén az általános iskolában

Az ATV-nek  nyilatkozó helyi férfi elmondta, neki három unokatestvére jár a település általános iskolájába, ott már többeket is karanténba kellett küldeni.

Jó döntés

Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós szerint az őszi szünet előtt az iskola vezetése jól döntött, hogy erre a négy napra digitális oktatást rendelt el, hiszen így van egy olyan 10-12 napos intervallum, amikor kiderülhet mindenkiről, hogy esetleg megfertőződött-e. 

Itt van a koronavírus

„Bogláron itt van a koronavírus, ezt nem is lehet tagadni” – fogalmazott Mészáros Miklós, aki az általános iskolai karanténos eseteket is megerősítette.

Dél-Somogyban is nagy a baj

Közben az ugyancsak Somogy megyei Barcson a Honvédség egységei végeztek az ottani idősek otthonának fertőtlenítésével. Itt nem egészen két hete derült ki, hogy az ott lakó idősek közül szinte mindenki elkapta a fertőzést. Az adatok arra utalnak, hogy innen nem terjedt tovább a vírus.

Telítődnek a kórházak

A koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is. Nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos tegnap a Kossuth Rádióban.

Kétszeres esély a halálra

Sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, Szlávik János.

Készül a vakcina

Megkezdődött több ezer koronavírus elleni vakcina gyártása a Pfizer gyógyszergyár belgiumi üzemében. Év végéig 100 milliót darabot állítanak elő. A végleges engedélyezés még pár hétig tarthat, a gyártó azonban annyira biztosra megy, hogy nem állnak le a gyártással. A koronavírus-elleni védőoltás alapjait magyar kutatók rakták le.

Kiemelt kép: Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Balatonbogláron – Forrás: Google StreetView