Balatonfüreden kezdődnek a Borhetek, Bede Róbert látványkonyhájával a Tagore sétányon. Ábrahámhegyen Bornapok, a Nivegy-völgyben bortúra, Szentantalfán borvacsora várja a borkedvelőket. A Káli medencében a Kőfeszt, Balatonfűzfőn a Gombócfesztivál, Balatonkenesén lengyel est ígér remek programot. Siófokon fellép Rózsa Magdi, a Budapest bár, vasárnap Halász Judit, lesz Kis-Balaton est Balatonszentgyörgyön, gyógynövényes nap gyerekeknek Gyenesdiáson, családi nap Balatonszabadiban és Rovarázslat kiállítás Vászolyban.

Balatonfüredi borhetek

Pénteken startol Balatonfüreden a Borhetek rendezvénysorozata. A borvidék legjobb nedűi, harminc fajtából származó, közel háromszáz-féle bor kóstolható. Huszonöt borász kínálja a borait, a borosgazdák faházai között az első helyet, a hagyományoknak megfelelően, az év füredi borásza kapta most is, ezúttal az Arias Borászat. A város legnépszerűbb gasztronómiai eseménye augusztus 5-28. között zajlik a Tagore sétányon.

A legjobb borászatok, háromszáz féle bor

Bede Róbert látványkonyhája a Tagore sétányon

A Tagore sétányon Bede Róbert mesterszakács révén látványfőzések is lesznek, a séf a füredi borverseny díjnyertes boraihoz kreál majd fogásokat. Az érdeklődők szinte minden nap borbemutatókon vehetnek részt, amelyeket a fesztiválon szereplő borászok maguk tartanak majd. Lehet kérdezni, kóstolni és elmélkedni a borról.

Rúzsa Magdi pénteken, Budapest Bár szombaton Siófokon

A Plázs Siófok ezen a hétvégén is kitesz magáért: pénteken Rúzsa Magdi fergeteges koncertjén tapsolhatunk, szombaton a Budapest Bár ígér remek estét!

A Plázson, Siófokon

Bortúra a Nivegy-völgyben

A KóBor túrát 4 pince és egy étterem keltette életre a Balaton-felvidéken. A gyönyörű mediterrán Nivegy-völgyben élvezhetjük a kiváló minőségű és sokszínű helyi borokat és a nagyszerű magyaros tájjellegű ételeket. Egész évben, minden pénteken bortaxi szállítja a vendégeket a pincék között. A túra során a Kiss Pince, Holló Pince, Lídia Borház és a Dobosi Birtokközpont 3-3 borát kóstolhatjuk, és a program végén a Zsóka fogadóban kétfogásos (főétel+desszert) menüvel lakhatunk jól.

Bortaxival pincéről-pincére

Hangácsi Márton koncertje és borvacsora Szentantalfán

Csodás panorámával, finom borokkal, kitűnő ételekkel és Hangácsi Márton fergeteges koncertjével várnak minden borkedvelőt a Dobosi Birtokközpontban Szentantalfán, pénteken este.

Ha augusztus, akkor újra Kőfeszt a Káli-medencében

Augusztus 3. és 7. között a Káli-medencébe várják a nagyérdeműt könnyű-, komoly és népzenei koncertekkel, gyerekprogramokkal, kiállításokkal, előadásokkal, finom ízekkel és a megszokott Kőfesztes hangulattal.

A Nyugalom Fesztiválja

Ábrahámhegyi Bornapok & Kőfeszt

A Bornapok alkalmával a helyi borászatok által készített finom borokat lehet megkóstolni, esténként pedig a jó hangulatot a borokon kívül könnyűzenei programok is garantálják. Pénteken a gyerekek lesznek a fókuszban: János Vitéz, Belvárosi betyárok, Állatok farsangja, Paprika Jancsi.

Kiváló borászatok és meghívott pálinkaházak

Péntek este Pély Barna, szombaton huncut mesék felnőtteknek, vasárnap Váray akusztik koncert gondoskodik a borok mellett a kellemes szórakozásról.

Éld meg másként az időt Monoszlón

Nagygyörgy Ágnes energia életút-tanácsadó és képzőművész programja lesz a Kőfeszt keretében a Magyar Provence Levendulabirtokon. Sokszor van olyan érzésed, hogy elszáll az idő, rohannak a napok, egyik a másik után?Hogy már vége is van egy napnak még mielőtt észbe kapnál, hogy elkezdődött? Máskor pedig hosszúnak tűnnek az órák, vagy akár a percek is? Miért van mindez, hogy egyszer rövidnek, máskor hosszúnak érzékeljük az időt? Furcsa, de hidd el: az idő megélése azon múlik, hogyan viszonyulsz önmagadhoz! Gyere! Próbáld ki! – invitál Nagygyörgy Ágnes Monoszlóra.

Folkudvar a Kőfeszten

A nyári fesztiválok sorában idén a Káli-medencében található Kővágóőrsön is megjelenik a Hagyományok Háza. A Folkudvar színes programkínálatával a település új szabadtéri rendezvényhelyszínén, a Botond pajtában találkozhat a közönség.

Kisvasutas kirándulás Balatonfenyvesről Nagyberekbe

Lengyel est Kenesén

Pénteken lengyel kulturális est várja az érdeklődőket: előadások, táncház és gasztroprogramok a kenesi Tájházban

Vászolyi nyár: Rovarázslat és Musici di Vászoly

Szombaton este a vászolyi galériában kerül sor a ROVARÁZSLAT című kiállítás megnyitójára. Ezt követően a vászolyi muzsikusok adnak lélekemelő koncertet: Musici di Vászoly.

A vitéz, a kalóz meg a nagymama

Halász Judit koncert vasárnap Siófokon

A vitéz, a kalóz meg a nagymama címmel Halász Judit nagysikerű előadását láthatja az aprónép vasárnap délelőtt Siófokon, a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.

Szabadi családi nap a Halzóna Horgásztónál

Gyógynövényes napok Gyenesdiáson a Diási Vizimalom- és Pékmúzeumban

Gombócfesztivál Balatonfűzfőn

Isteni gombócokat kóstolhat, aki a hétvégén Balatonfűzfőre látogat! Egész napos gyerekprogramok, városnéző kisvonat, koncertek várják egész nap a gombócevőket. Az Aranygombóc díj átadása után fellép Oszvald Marika, Sramek Péter, este: retro disco Dévényi Tiborral!

Pöttyös labdás retro disco

Kis-Balaton est Balatonszentgyörgyön

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/balatofured