A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársainak kellett intézkednie egy 41 éves zalavégi lakossal szemben, aki a túl sok alkohol miatt árokba hajtott, de onnan nem tudott kijönni az autójával. A vétkes sofőr valószínűleg soha többet nem fog ilyen hibákat elkövetni a közlekedése során, főleg, hogy a rendőrök elvették tőle a jogsiját.

Árokba hajtott

A rendőrségi jelentés szerint 2020. december 20-án, 0 óra 40 perckor Batykon, a Dózsa György utcában intézkedtek a hévízi járőrök egy autó sofőrjével szemben, aki elég furcsa helyzetben fogadta az egyenruhásokat. Az alkoholos befolyásoltság alatt álló sofőr ugyanis egy árokban állt az autójával. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt hajtott árokba

Elakadt

A 41 éves férfi az autójával egy az út melletti vízelvezető árokba hajtott, de onnan nem tudott kijönni, mivel elakadt. Bőgette a motort, de hiába, az autó nem mozdult, ekkor érkeztek meg a rendőrök.

Megszondáztatták

A hévízi járőrök azonnal intézkedtek, és a sofőrt az ellenőrzés során meg is szondáztatták, aminek az eredménye pozitív lett. Ezért az egyenruhások további mintavételre előállították, majd elvették a vezetői engedélyét.

Kihallgatták

Ezek után a rendőrök a mérési eredmények alapján a sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Mát az ügyészségnél van az ügy

A Keszthelyi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, a rendőrök befejezték a nyomozást, majd a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Korábban a hévízi alpolgármester balesetezett részegen

Mint korábban megírtuk, ittasan okozott balesetet Hévíz fideszes alpolgármestere, az ütközésben pedig a vétlen sofőr sérült meg. Kepli József János alpolgármester a hivatali autójával közlekedett Keszthely és Várvölgy között, amikor frontálisan ütközött a szemből érkező autóval.

Kártérítés?

Hévíz polgármestere helytelennek tartja az ittas vezetést, és reméli, ha tényleg hibázott az alpolgármester, megtéríti az okozott károkat. A balesetben egy tapolcai nő könnyebben megsérült, a rendőrség pedig büntetőeljárást indított.

Ökölvívó edzéseket tart

Kepli József az alpolgármesteri feladatai mellett egyébként ökölvívással is foglalkozik, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségi tagja és rendszeresen tart edzéseket városában. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Alkoholszonda – Forrás: Police.hu