Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy csopaki férfit, aki a gyanú szerint évek óta zaklatta szomszédait, szombaton pedig felgyújtotta az autójukat.

Komoly gyanú     

A kényszerintézkedést rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt indítványozta az ügyészség – írta a Veszprém Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Sárosi Dóra az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Megrongálta szomszédja autóját

A gyanú szerint a férfi szombaton egy nagyobb kő-, illetve betondarabbal betörte szomszédja autójának szélvédőjét és ablakait, majd a jármű belsejét meggyújtotta. A sértett meghallotta a zajt és egy poroltóval időben el tudta oltani a tüzet, de a megrongált autóban milliós kár keletkezett.

Évak óta balhézott

A főügyészhelyettes közölte: az őrizetbe vett 34 éves férfi már évek óta zaklatta, késő este telefonon hívogatta szomzédait, idén decemberben pedig – kezében egy pengével – a szomszéd férfit azzal fenyegette meg, hogy megöli. Ezt a fenyegetést karácsony első napján megismételte.

Éjszakai akció

Olyan eset is előfordult, hogy a férfi éjszaka átmászott szomszédai kertjébe, lekapcsolta a villanyt, és így a sértettek lakása fűtés nélkül maradt. 

Nem engedték el

A Veszprémi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A végzés nem végleges.

Halálos tűzeset volt Vácon

Kigyulladt egy épület Vácon kedd este, a tűzben az MTI információja szerint egy ember meghalt. Egy romos épületben, amelyben többen tartózkodtak, összehordott hulladék és rongyok gyulladtak meg. A tűzoltók megfékezték a lángokat.