A déli parton esett meg

Siófok lángososával és palacsintázójával esett meg az az eset, amely egy egyszerű reklámposzttal indult. A fotón két gyerek szerepel és a nagyobbik kislány palacsintával eteti kisebb tesóját. Tette ezt egy olyan pólóban amely egy közismert márka terméke és vannak benne szivárványos motívumok.

Ocsmány kifakadás

„Muszáj a gyerek ruhájára felfesteni azt a bu.s sz.rt” – írta nagybetűvel, tehát ordibálva egy középkorú nő kommentelve a fotót. Nem törődve azzal, hogy a My Little Pony-pólók gyakori motívuma a szivárványszín. Ennél többet nem nagyon lehet elárulni, mert akár hosszas jogi huzavona is lehet belőle. Ez esetet egyébként a Telex kapta fel.

Egy pólót nézett propagandának

Szóval a lángosos kitett egy reklámképet két gyerekről. Az egyik gyereken My Little Pony-póló volt, a hozzá tartozó szivárvánnyal. Ekkor jött a mindenhol homoszexuálisokat vizionáló középkorú nő. Olajat öntött saját tüzére mert a kommentelők nagy része védelmébe vette a vállalkozást.

Most nincs nyugta

Ráadásul azóta a nő bármilyen hozzászólását szivárványos bejegyzésekkel kommentálják, gif-eket tesznek ki, magyarán állandóan emlékeztetik kommentjére. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Egyértelmű posztok

A középkorú asszony nyilvános posztjait átnézve a jelenlegi kormányzat abszolút támogatója lehet, a közhelyes idézetek mellett ugyanis a hivatalos politikai irány egyértelmű támogatását valósítja meg posztjaival. Íme egy fotó, amelyet ebben a témában megosztott:

Varga Judit is posztolt

 Az Európai Bizottság eddig tagadta, de a hivatalos felszólítás egyértelművé teszi, a testületnek az a baja a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét az óvodákban és iskolákban – közölte a magyar igazságügyi miniszter a közösségi médiában.

„A népszerűsítés tilos, és ez fáj a bizottságnak!”

Az Európai Bizottság szerint az a tilalom, amelynek értelmében „a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások” az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását” – írta Varga Judit.

Álhírek terjesztése

„Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba” – írta Varga Judit, hozzátéve: „ezek alapján, remélem, hogy a hazai és nemzetközi sajtó korrigálja a tegnap széles körben terjesztett álhíreit”.

Eljárás Magyarország ellen

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt. Az EB az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezi meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá – egy másik kötelezettségszegési eljárás keretében – abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ-tematikájú mesekönyvekben fel kellett tüntetni, hogy az a „megszokottól eltérő viselkedésformát tartalmazó” kiadvány.

Címlapfotónk illusztráció