Site icon Balaton Környéke

Az ököljog érvényesült Siófokon, lépnie kellett az ügyészségnek

Lukas fotója a Pexels oldaláról

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség egy 51 éves siófoki férfival szemben, aki az ismerőse által átutalt pénzt próbálta meg erőszakosan visszaszerezni.

Nyílászárókat rendelt

A vádlott egyik ismerősének segédkezett felújítani a házát, így 2020 májusában részt vett az új nyílászárók megrendelésében is.

Pénz, ami nincs

A sértett nyílászárók forgalmazásával foglalkozó cége azonban a vállalt határidőre nem szállította le az építőanyagokat, sőt az is bebizonyosodott, hogy a cégvezető nem utalta el a gyártással foglakozó vállalkozásnak a munkára megkapott 800 000 forintos előleget.

Meglátták a szalonban

A vádlott ismerőse 2020 szeptemberében látta, hogy a férfi (későbbi sérett) a cég bemutató termében van, ezért értesítette a vádlottat.

Csattant a laptop fedele

A vádlott a helyszínen megjelenve indulatosan számon kérte a sértettet az összeg hollétéről, majd amikor a cégvezető nyugtatni próbálta, előbb a sértett kezére csukta a laptopját, majd a férfit a nyakánál fogva a falhoz szorította és közölte, hogy addig nem megy el, amíg az egyébként jogos követelését vissza nem fizetik.

Még ülve is inzultálta a sértettet

A sértettnek sikerült ugyana vádlottat eg kanapéra leültetni, de még ülve is folyamatosan szorította a sértett térdét, illetve több alkalommal, kis erővel meglökte a férfi homlokát azért, hogy a követelésének érvényt szerezzen.

Jöttek a rendőrök

A dulakodásnak a helyszínre érkező siófoki rendőrök vetettek véget. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Igaza van, de mégsem

A vádlott ugyan jogos követelés érdekében lépett fel, azonban annak teljesítését a törvény által tilalmazott, erőszakos módon akarta kikényszeríteni, ezért az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

További balatoni bűnügyi hírekért kattintson ide!

Verekedtek Kaposvár belvárosában

Összeverekedett Kaposvár belvárosában egy 34 és 38 éves férfi. Haragos viszony volt köztük. A városi biróság előtt kölcsönösen fényképezgették egymást, majd összeverekedtek. Az egyik ügyvédje akadályozta meg a komolyabb balhét. Most mind a ketten pénzbírságot kaphatnak.

Címlapfotónk Lukas fotója a Pexels oldaláról.

Exit mobile version