Site icon Balaton Környéke

Zsebébe nyúlt az önkormányzat, új strandot hoznak létre Balatonfüreden

Fotó: balatonfured.hu

Megvásárolta az Esterházy strand melletti 8000 négyzetméteres vízparti ingatlant a balatonfüredi önkormányzat. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki – írja a város honlapja.

Bárki számára elérhető partszakasz

Ezzel egy újabb jelentős partszakasz került az önkormányzat tulajdonába, a terv az, hogy ezeken a parti részeken bárki számára elérhető legyen a Balaton – olvasható a városi honlapon.

Közel az egymilliárdhoz

A város élt az elővásárlási jogával és 820 millió forintért megvásárolta a telket. Száz millió forintot saját forrásból, a fennmaradó 720 milliót pedig hosszú távú fejlesztési hitelből fizeti ki az önkormányzat. Az évi 1,2 százalékos, kedvező kamatozású hitel felvételét a kormány a napokban hagyta jóvá.

Parkosítás is lesz

A most megvásárolt ingatlan melletti területen, uniós pályázati forrásból, is parkosít a város – ezt már a Hírbalaton teszi hozzá. A Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet összenyitja az önkormányzat.

Két strand közötti részről van szó

Az említett telekalakítással és az újonnan megvásárolt területtel, a két városi strand között egy jelentős partszakasz válik bárki számára nyitottá.

A város meglévő strandjai I.

Az Eszterházy strand és élményfürdő Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme a Tagore sétány keleti végén elhelyezkedő Esterházy strand.

A város meglévő strandjai II.

A Kisfaludy strand Balatonfüred keleti részén, az Aranyhíd sétány mentén található. Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandjáról beszélhetünk.

További részletek a strandokról

Az eddigi két balatonfürdei strandnak saját weboldala is van amelyeken tájékozódhat az árakról, parkolásról, szórakozási lehetőségekről.

Exit mobile version