Az ország több pontján lecsaptak a viharok péntek délután. A balatoni térségben szupercella alakult ki, a vonatok is több vonalon késtek, fennakadások voltak szerte az országban.

Késnek a vonatok

Félelmetes látványban volt részük azoknak, akik pénteken délután a Balatonnál jártak. A Mávinform közlése szerint a Dunántúlon több vonalon késtek a vonatok, mert a vihar felsővezetéket rongált meg, fákat döntött a sínekre. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Kidőlt fák

Gyékényes és Őrtilos között fadőlés miatt állt a forgalom. A Zágrábból a Déli pályaudvarra tartó Agram-Tópart InterCity a sínekre dőlt fának ütközött, a mozdony meghibásodott. A fa eltávolításáig és a vonat elvontatásáig ezen a szakaszon szünetelt a forgalom, emiatt a Nagykanizsa-Pécs vonalon és a Gyékényes-Nagykanizsa-Balatonszentgyörgy vonalszakaszon közlekedő vonatok menetideje jelentősen megnőtt. Ez érintette a Szombathely és Pécs közötti Pannónia InterRégiókat is. Személyi sérülés nem történt.

Áll a forgalom

Bakonyszentlászló és Veszprémvarsány között állt a forgalom, mert a vihar fát döntött a sínekre. A Győr-Veszprém vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre kellett számítani éjszakáig.

Megnőtt a menetidő

A dél-balatoni vonalon is megnőtt a menetidő, mert Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között a vihar megrongálta a felsővezetéket. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon is jelentősen hosszabb menetidőkre kellett számítani az utazóknak.

Megrongálódott felsővezeték

Veszprém és Devecser között pótlóbuszok jártak, mert Ajka és Devecser között a vihar megrongálta a felsővezetéket. A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok fél-egy órát késtek.

Pótlóbusz

Az észak-balatoni vonalon is késtek a vonatok, mert Balatonfüred és Csajág között a vihar megrongálta a felsővezetéket. Az érintett szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon több órát is késtek a vonatok, mert Balatonfűzfő és Balatonalmádi között nagy fa dőlt a felsővezetékre. A BalatonKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Ez a szupercella csapott le a Balatonnál:

Nagyon durva, ahogy kinéz:

A vihar a főváros felé „ment” tovább

Kiemelt kép és belső fotók: BPK